Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Minden asztrológiai térkép tartalmazza a Holdat, a nyolc bolygót, a tizenkét házat és még sok mást. De szinte minden horoszkóp lényege a Nap, ezért kezdjük listánkat a zodiákus tavaszi jegyeivel. Ismerd meg, melyik évszakhoz tartozol, és hogyan hat rád.

 

Tavasz

A Nap március 20. körül kezdi meg utazását a zodiákus jegyein és az évszakokon keresztül, amikor is belép a Kosba. Ezen a napon van a tavaszi napéjegyenlőség, vagyis az éjszaka és a nappal hossza nagyjából megegyezik. Hamarosan azonban elmozdul az egyensúly. Három hónapig az éjszakák rövidebbé válnak, a nappalok pedig egyre hosszabbak lesznek, amikor a Nap végigmegy a tavasz jegyein, vagyis a zodiákus legfiatalabb jelein. Amikor a nappal eléri a maximális hosszát, véget ér a tavasz. A tavasz három jegye:

Kos (március 20 – április 18): a pozitív kardinális tűz (yang) jegye. A Kos merész, energikus, fiatalos és könnyen lendületbe hoz mindent maga körül.

Bika (április 19 – május 20): a negatív stabil Föld (yin) jegye. A Bika állhatatos, pragmatikus, leleményes, tehetséges és érzéki.

Ikrek (május 21 – június 20): a pozitív változó levegő (yang) jegye. Az Ikrek spontán, kíváncsi, gyors gondolkodású, nyugtalan és rendkívül szociális.

Melyik évszakhoz tartozol?

Nyár

A nyár első napja, amikor a Nap a legmagasabbra emelkedik, egyben az év leghosszabb napja, és egyben a lassú téli leereszkedés kezdete. A dicsőséges nyári napforduló után a napok egyre rövidebbé, miközben az éjszakák hosszabbá válnak. Amikor a nap és az éjszaka nagyjából azonos hosszúságú, véget ér a nyár. Ám, amíg tart, az bizonyára az év legizgalmasabb időszaka. Nézzük, mely csillagjegyek tartoznak a nyárhoz:

Rák (június 21 – július 22): a kardinális víz jegye. A Rák rendkívül magas érzelmi intelligenciával bír, empatikus és tele van szeretettel.

Oroszlán (július 23 – augusztus 22): a stabil tűz jegye. Az Oroszlán élénk, magabiztos, határozott jellem, és remek személyiséggel rendelkezik.

Szűz (augusztus 23 – szeptember 22): a változó Föld jegye. A Szűz rendkívül intelligens, analitikus elméjű, emellett végtelenül aprólékos és perfekcionista.

Ősz

Az állatöv első hat jele a hagyományos asztrológia szerint fiatalos és szubjektív, aki a saját fejlődését tartja szem előtt, azonban az utolsó hat jegy egészen más irányultságú. Ők inkább a kapcsolatba, a közösségbe és a világba fektetnek. Az ősz jegyei először rávilágítanak a kapcsolatokra (ez a Mérleg felelőssége); majd a halálra és az újjászületésre (ez a Skorpió küldetése), végül a világ felfedezésének késztetésére, a bölcsességek megkeresésére (ez a Nyilas örök törekvése). Nézzük, mely csillagjegyek képviselik az őszi napokat:

Mérleg (szeptember 23 – október 22): a kardinális levegő jegye. A Mérleg végtelenül intelligens, jóságos, kifejlett szépérzékkel rendelkezik, és hatalmas hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra.

Skorpió (október 23 – november 21): a stabil víz jegye. A Skorpió rendkívül intenzív, ösztönös és remek stratégiai intelligenciával rendelkezik.  

Nyilas (november 22 – december 21): a változékony tűz jegye. A Nyilas független, hihetetlenül kalandvágyó, nyitott és szabadgondolkodású.  

Tél

Az állatöv olyan, mint egy csodálatos, csillagokkal átszőtt szalag, mely látszólag a Föld bolygó köré van tekerve. Az asztrológusok az emberi tapasztalatok tükrének tekintik. Az egyén születésével kezdődik, családi és egyéb kapcsolatokká fejlődik, és képletesen a civilizáció (a Bak) kialakulásával ér véget. A nemesebb világra való törekvés (ez a Vízöntő); és a szellem birodalmába való felemelkedés (ez a Halak, legalábbis elméletben). Ezt követően a Föld folyamatosan forog, tehát visszatér minden a kezdetekhez. A ciklus soha nem ér véget. Íme, a tél 3 csillagjegye:

Bak (december 22 – január 19): a legfőbb elem, a Föld jegye. A Bak rendkívül ötletes, tudatos, energikus és ambiciózus.  

Vízöntő (január 20 – február 18): a stabil levegő jegye. A Vízöntő rendkívül innovatív, aki mindig a jövőbe tekint és szereti a változást.

Halak (február 19 – március 19): a változékony víz jegye. A Halak végtelenül érzékeny, szenvedélyes, intuitív, kreatív és minden helyzetben a lelkére hallgat.

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Így csalnak a csillagjegyek

Így csalnak a csillagjegyek

Sokan vitatják, hogy a monogámia biológiailag lehetséges-e. Ma észben tartjuk ezt az elméletet, ugyanis arról fogunk beszélni, hogy az egyes csillagjegyek hogyan csalják meg a párjukat egy kapcsolatban. Persze egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindenki meg fogja egyszer csalni a társát, de ha végül megtörténik, ennek a módját elárulja az egyén csillagjegye.

Bővebben »

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

„Az álom ablak, melyen által. Lelkünk szeme jövőbe néz.” – írja Petőfi Sándor Jövendölés című versében. Az álmaink tudat alatt hívják fel a figyelmünket bizonyos dolgokra az életünkben. Érdemes figyelni rájuk, hiszen így sokkal jobban megérthetjük magunkat és az életutunkat.

Bővebben »

 
Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Mindegyik csillagjegynek megvan a saját intelligencia-típusa, ami jellemző rá. És ha hiszed, ha nem, az asztrológiában ugyanez vonatkozik az elemekre és bolygókra is. Ha pedig ezeket a tényezőket kombináljuk, akkor ez ad meg bizonyos tulajdonságokat a személyiségre vonatkozóan minden egyes csillagjegy esetében.

Bővebben »

 
Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Sokféle rituálé és hagyomány létezik a tavasz ünneplésére. A több hónapos téli időszak és a napfény hiánya bizony még inkább felerősíti az emberekben a tavaszvárás örömét. Biztosan te is alig várod, hogy levehesd a csizmát és a téli kabátot, de már érkezik a tavasz és hamarosan kopogtat az ajtódon. Megtelnek a parkok emberekkel és mindenki élvezi a napfényt és a kellemes időt – sőt, még szerelem is a levegőben van.

Bővebben »

 
8 módja annak, hogyan köszöntsd a tavaszt - Érkezik Ostara ünnepe

8 módja annak, hogyan köszöntsd a tavaszt - Érkezik Ostara ünnepe

Ostara ugyan valamivel kisebb ünnep, mint Beltane vagy Samhain ünnepe, de sokak számára ugyancsak jelentős időszak. Azért is kiemelt jelentőségű, mert Ostara (vagyis a tavaszi napéjegyenlőség ideje) egyben a tél végét is jelenti. Március 20-a után valóban éledezni kezd a természet, és hamarosan előkerülhetnek a lengébb holmik. Igazán felüdülés négy hónapnyi hűvös időszak után!

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Kincső Tisztánlátó Jós

Kincső

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 311

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Horusz Asztrológia Jós

Horusz

Asztrológiával 1987 óta foglalkozom. Az emberi kapcsolatok sokszínűségét meghatározza, hogy mi "köti" össze a feleket.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 309

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Sade Médium Jós

Sade

Sáde vagyok jósnő és spirituális tanácsadó.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 414

0900 700 602 - 2 EUR/perc