Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Tényleg javítja a tánc az egészséget?

A zene az emberiség szívverése. Képes összekapcsolni bennünket idegen emberekkel, egyesít minket a dalban, meghatározza a kultúránkat, átsegít minket az ünneplésen és a gyászon egyaránt, testünket pedig mozgásra ösztönzi. De vajon a tánc javítja az egészségünket is?

 

Amikor testmozgásról beszélünk, általában az edzőteremben vagy szabadban való mozgást érjük alatta, és mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a rendszeres edzés a test és az elme számára is rendkívül jót tesz. Ennek ellenére az ember hajlamos a mozgást nem örömként, hanem inkább valami kötelező rosszként, teljesítendő feladatként megélni.

Ilyenkor gyakran felmerül a kérdést, hogy létezik-e olyan megoldás a test átmozgatására, ami szórakoztató lehet minden korosztály számára, nem igényel utazást, különösebb felszerelést vagy anyagi költséget, ráadásul nem csak testileg, de lelkileg is jobban érezhetjük magunk tőle. Nos, a tánc pont ilyen! Mind a gyerekek, mind a tinédzserek, de még az idősebbek számára is ugyanolyan jótékony hatással bír, ráadásul, semmi másra nincs szükség hozzá, csak zenére.

tánc a konyhában

Egy tangó a nappaliban?

Az aerob gyakorlatokat, különösen a táncot, a tudósok rendszeresen tanulmányozzák annak érdekében, hogy meghatározzák, milyen egészségügyi előnyökkel bír. A legfrissebb kutatások arra világítottak rá, hogy a rendszeres táncolás javítja az emlékezetet és csökkenti az időskorúak demenciáját. Egy másik tanulmány pedig arra mutatott rá, hogy a tangó például drámai mértékben növeli az egyensúlyt és a rugalmasságot.

Más kutatások a fogyókúrázók körében vizsgálták a tánc hatásait, és azt állapították meg, hogy a táncolás egy rendkívül hatékony eszköz a fogyásban és a jojó effektus elkerülésében. Ez a felfedezés azért is fontos, mert napjainkban egyre többen küzdenek az elhízással, ami, mint azt régóta tudjuk, jelentősen növeli a krónikus betegségek kockázatát. Készen állsz, hogy eldobd a süteményes dobozt, és megtedd az első lépéseket?

Nem te vagy a táncparkett ördöge?

Nos, ha eddig azt hitted, hogy két ballábbal születtél, attól még nem kell lemondanod a tánc öröméről! Egyrészt, a ritmusérzék fejleszthető, másrészt, otthon, a nappalidban senki nem fog látni. Főleg, ha épp csak ringatod a fejed, és egy kicsit átmozgatod a lábad a kanapén ülve vagy fekve. Aztán, ahogy idővel egyre felszabadultabb leszel, jöhet a taps, a pörgések és akár be is kapcsolódhatsz a kedvenc dalaid éneklésébe.

A táncolás jótékony hatásait te is hamar meg fogod érezni, nem csak kevésbé leszel stresszes, de a hangulatod is garantáltan jobb lesz. Az introvertált, befelé forduló embereknek különösen jó eszköz lehet a tánc, hiszen közben nem kell beszélgetni és akár becsukott szemmel is ringathatod a tested. Ha pedig társaságkedvelő típus vagy, akkor bártan iratkozz be egy tánciskolába, akár egyedül is, hiszen így nem csak új barátokat szerezhetsz, de egyúttal a jobb egészségi állapotodról is gondoskodhatsz.

Ha kellemetlenül vagy esetlennek érzed magad a mozgás közben, esetleg szeretnéd néhány új lépéssel bővíteni a koreográfiád, rengeteg videót találsz az interneten, sőt, már olyan mobiltelefonos alkalmazások is léteznek, amelyek segítségével megtanulhatod a társastáncok lépéseit.

A táncolás mindezen túl pedig afrodiziákum, a kulcs a szerelmed szívéhez, és a szexuális étvágyat is fokozza. Lobbantsátok lángra a romantikát és adjátok át magatokat a szenvedély egyetemes nyelvének a testbeszéd által. Ráadásul, ezzel a szív- és érrendszereteket is erősíthetitek, úgyhogy tényleg megéri az esti bekuckózós, chips evéssel egybekötött filmnézést salsára cserélni!

Függetlenül attól, hogy egy szórakozóhelyen rázod vagy egy esküvőn lassúzol,  tánc az elmédet is serkenti, fokozza a rugalmasságod, segít az izmaid fejlesztésében és a stresszt is csökkenti. Az pedig, hogy a libidóra is jó hatással van, már csak a hab a tortán!

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Mi az, ami a leginkább aggaszt egy párkapcsolatban?

Mi az, ami a leginkább aggaszt egy párkapcsolatban?

Mindannyian aggódunk a kapcsolataink iránt, függetlenül attól, hogy mennyi ideig tartanak. Most azonban, a csillagjegyed alapján egy tükröt tartunk eléd, és megmutatjuk, mi az, ami a téged a leginkább aggaszt, ha párkapcsolatról van szó.

Bővebben »

Ezeket az embereket érdemes kizárni az életedből a csillagjegyed alapján

Ezeket az embereket érdemes kizárni az életedből a csillagjegyed alapján

A „toxikus” személyek könnyedén leszívhatják az energiádat, ezért nem szabad hagyni, hogy lealacsonyítsd magad általuk. A csillagjegyed alapján egyértelműen beazonosíthatod azokat az embereket, akik nincsenek jó hatással rád, ezért érdemes messziről elkerülni őket, ha jót akarsz magadnak.

Bővebben »

 
Péntek 13. – Igazság vagy babona?

Péntek 13. – Igazság vagy babona?

Hallottál már a triszkaidekafóbiáról? Ez nem más, mint a 13-as számtól való félelem. Na és a paraszkevidekatriafóbiáról, ami a péntek 13-tól való félelem? Egyes felmérések szerint ez utóbbi fóbiában az emberek csaknem 80%-a szenved. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mi állhat a hátterében!

Bővebben »

 
Hogyan teszed tönkre öntudatlanul is az életedet?

Hogyan teszed tönkre öntudatlanul is az életedet?

Anélkül ártasz magadnak, hogy észrevennéd, és anélkül okozol magadnak maradandó sérüléseket, hogy a tudatában lennél! Íme, a mód, ahogyan egyes jegyek szülöttjei öntudatlanul is, de tönkre teszik az életüket.

Bővebben »

 
Hogyan viselkedsz, amikor hazudsz?

Hogyan viselkedsz, amikor hazudsz?

Időnként mindenki füllent egy kicsit. Aki azt mondja, hogy még soha életében nem füllentett, az hazudik. Sok ember azonban elképesztően rosszul hazudik, mások pedig hibátlan póker arcot képesek produkálni, miközben valótlant állítanak. Mindig van azonban mód arra, hogy kiderítsük, ki az, aki nem mond igazat.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Abrilla Szókimondó Jós

Abrilla

Cigánykártyával dolgozik és a tisztánlátás képességét is alkalmazza. Képességeit családi örökségként hozta magával.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 410

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Berill Tisztánlátó Jós

Berill

Sorselemző, Tarot kártyával és a püthagoraszi számmisztikával dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 345

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Erika Együttérző Jós

Erika

Spirituális tanácsadó. Megérzéseivel segíti a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 300

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Zsóka Együttérző Jós

Zsóka

Kivételes asztrológus gyerekekkel kapcsolatos ügyekben. Asztrológiával, számmisztikával, és kártyával is dolgozik.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 537

0900 700 602 - 2 EUR/perc