Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Tényleg javítja a tánc az egészséget?

A zene az emberiség szívverése. Képes összekapcsolni bennünket idegen emberekkel, egyesít minket a dalban, meghatározza a kultúránkat, átsegít minket az ünneplésen és a gyászon egyaránt, testünket pedig mozgásra ösztönzi. De vajon a tánc javítja az egészségünket is?

 

Amikor testmozgásról beszélünk, általában az edzőteremben vagy szabadban való mozgást érjük alatta, és mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a rendszeres edzés a test és az elme számára is rendkívül jót tesz. Ennek ellenére az ember hajlamos a mozgást nem örömként, hanem inkább valami kötelező rosszként, teljesítendő feladatként megélni.

Ilyenkor gyakran felmerül a kérdést, hogy létezik-e olyan megoldás a test átmozgatására, ami szórakoztató lehet minden korosztály számára, nem igényel utazást, különösebb felszerelést vagy anyagi költséget, ráadásul nem csak testileg, de lelkileg is jobban érezhetjük magunk tőle. Nos, a tánc pont ilyen! Mind a gyerekek, mind a tinédzserek, de még az idősebbek számára is ugyanolyan jótékony hatással bír, ráadásul, semmi másra nincs szükség hozzá, csak zenére.

tánc a konyhában

Egy tangó a nappaliban?

Az aerob gyakorlatokat, különösen a táncot, a tudósok rendszeresen tanulmányozzák annak érdekében, hogy meghatározzák, milyen egészségügyi előnyökkel bír. A legfrissebb kutatások arra világítottak rá, hogy a rendszeres táncolás javítja az emlékezetet és csökkenti az időskorúak demenciáját. Egy másik tanulmány pedig arra mutatott rá, hogy a tangó például drámai mértékben növeli az egyensúlyt és a rugalmasságot.

Más kutatások a fogyókúrázók körében vizsgálták a tánc hatásait, és azt állapították meg, hogy a táncolás egy rendkívül hatékony eszköz a fogyásban és a jojó effektus elkerülésében. Ez a felfedezés azért is fontos, mert napjainkban egyre többen küzdenek az elhízással, ami, mint azt régóta tudjuk, jelentősen növeli a krónikus betegségek kockázatát. Készen állsz, hogy eldobd a süteményes dobozt, és megtedd az első lépéseket?

Nem te vagy a táncparkett ördöge?

Nos, ha eddig azt hitted, hogy két ballábbal születtél, attól még nem kell lemondanod a tánc öröméről! Egyrészt, a ritmusérzék fejleszthető, másrészt, otthon, a nappalidban senki nem fog látni. Főleg, ha épp csak ringatod a fejed, és egy kicsit átmozgatod a lábad a kanapén ülve vagy fekve. Aztán, ahogy idővel egyre felszabadultabb leszel, jöhet a taps, a pörgések és akár be is kapcsolódhatsz a kedvenc dalaid éneklésébe.

A táncolás jótékony hatásait te is hamar meg fogod érezni, nem csak kevésbé leszel stresszes, de a hangulatod is garantáltan jobb lesz. Az introvertált, befelé forduló embereknek különösen jó eszköz lehet a tánc, hiszen közben nem kell beszélgetni és akár becsukott szemmel is ringathatod a tested. Ha pedig társaságkedvelő típus vagy, akkor bártan iratkozz be egy tánciskolába, akár egyedül is, hiszen így nem csak új barátokat szerezhetsz, de egyúttal a jobb egészségi állapotodról is gondoskodhatsz.

Ha kellemetlenül vagy esetlennek érzed magad a mozgás közben, esetleg szeretnéd néhány új lépéssel bővíteni a koreográfiád, rengeteg videót találsz az interneten, sőt, már olyan mobiltelefonos alkalmazások is léteznek, amelyek segítségével megtanulhatod a társastáncok lépéseit.

A táncolás mindezen túl pedig afrodiziákum, a kulcs a szerelmed szívéhez, és a szexuális étvágyat is fokozza. Lobbantsátok lángra a romantikát és adjátok át magatokat a szenvedély egyetemes nyelvének a testbeszéd által. Ráadásul, ezzel a szív- és érrendszereteket is erősíthetitek, úgyhogy tényleg megéri az esti bekuckózós, chips evéssel egybekötött filmnézést salsára cserélni!

Függetlenül attól, hogy egy szórakozóhelyen rázod vagy egy esküvőn lassúzol,  tánc az elmédet is serkenti, fokozza a rugalmasságod, segít az izmaid fejlesztésében és a stresszt is csökkenti. Az pedig, hogy a libidóra is jó hatással van, már csak a hab a tortán!

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Karma: Hogyan befolyásolják korábbi életeink a jelenünket?

Karma: Hogyan befolyásolják korábbi életeink a jelenünket?

Olykor úgy érzed, mintha az életed bizonyos aspektusai eleve el lennének rendelve vagy meg lennének írva? Elképzelhető, hogy ilyenkor épp a karmád tapasztalod meg, anélkül, hogy valójában tudnál róla. A karma a korábbi életek emléke, amely a jelenünkben manifesztálódik.

Bővebben »

Hercegnőből boszorkány? - Így változnak meg a nők az esküvő után a csillagjegyük szerint

Hercegnőből boszorkány? - Így változnak meg a nők az esküvő után a csillagjegyük szerint

Néha egyenesen hihetetlen, hogy a házas élet mennyire meg tud változtatni egy nőt. Van, aki igazi háziasszonnyá válik, míg mások hercegnőből gonosz boszorkánnyá alakulnak. Most bemutatjuk, hogy a csillagjósok szerint hogyan változnak meg a hölgyek az esküvő után. Érdemes figyelmesen végigolvasni, hátha tapasztalod magadon a jeleket.

Bővebben »

 
Kimerültnek érzed magad? - A legjobb mód a feltöltődésre a csillagjegyed alapján

Kimerültnek érzed magad? - A legjobb mód a feltöltődésre a csillagjegyed alapján

Amikor energia raktáraid lemerülnek, és teljesen le vagy nullázva, nehéz lehet elképzelni, milyen érzés az erőd teljében lenni. Mindenkinek meg van a saját előnyben részesített taktikája a feltöltődésre, de mi most a legalapvetőbbeket gyűjtöttük össze, méghozzá a csillagjegyek szerint.

Bővebben »

 
Hogyan válj jobbá? - A csillagjegyed tanácsai

Hogyan válj jobbá? - A csillagjegyed tanácsai

Sokszor találkozunk azzal az ellentmondással, hogy arra kérnek minket, fejlesszük az erősségeinket, miközben arra bátorítanak, hogy vállaljuk fel gyengeségeinket. Hibáink ismerete ugyanolyan fontos, mint hogy tisztában legyünk a pozitív tulajdonságainkkal. Mindannyiunknak vannak még hiányosságai, amin dolgozni tudunk, ezért ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a csillagjegyed alapján mi az, amiben fejlődnöd kell még, hogy egy még jobb önmagaddá válj!

Bővebben »

 
Hogyan viseled a semmittevést és az unatkozást? – Felfedi a csillagjegyed!

Hogyan viseled a semmittevést és az unatkozást? – Felfedi a csillagjegyed!

Az unalom általános oka szubjektív, de bizonyos esetekben mindenkivel megtörténik – főleg ebben az időszakban, amikor el vagyunk zárva egymástól. Erre mindenki eltérő módon reagál, de a legdominánsabb elemed (tűz, föld, levegő és víz) sokat mondhat rólad, különösen az általános személyiségedre és a lelkiállapotodra vonatkoztatva. Nézzük, hogyan is kezeled az unalmat az asztrológia szerint!

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Ibolya Együttérző Jós

Ibolya

Asztrológus. Munkája célja, hogy a szabad akaratot is figyelembe véve segítse a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 555

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Evi Tisztánlátó Jós

Evi

Kártya jóslással, ezotériával foglalkozom. Hitvallásom a szeretet átadása.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 500

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Zsóka Együttérző Jós

Zsóka

Kivételes asztrológus gyerekekkel kapcsolatos ügyekben. Asztrológiával, számmisztikával, és kártyával is dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 537

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Erika Együttérző Jós

Erika

Spirituális tanácsadó. Megérzéseivel segíti a hozzá fordulókat.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 300

0900 700 602 - 2 EUR/perc