Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

6 módja annak, hogy véget vess az érzelmi rabszolgaságnak - A legtöbb ember nem képes irányítani érzelmeit

Dühös vagy, nem tudsz rajta segíteni, csak egyszerűen érzed; szomorú vagy, érzed, szintén nem tudsz mit tenni ellene. Az érzelmeket, érzelmi reakciókat századok óta tanulmányozzák a filozófusok. A sztoikusok szerint érzelmeinket teljes mértékben kontroll alatt tarthatjuk, és emberi kötelességnek tartották, hogy azokat ne mutassák ki. Természetesen ezzel nem mindenki értett egyet.

 
Persze, az érzelmeinket felülvizsgáljuk, hogy ne tegyünk olyasmit, amit a jövőben megbánunk, azok teljes elnyomása szintén káros. Az embernek éreznie és hallgatnia kell rájuk, hogy tudja, hogyan reagáljon egy adott szituációban, de a kontroll is létfontosságú.

Íme, 6 módja annak, hogy ne az érzelmeid irányítsanak:

1. Gondolkodj, mielőtt beszélsz vagy cselekszel
Ez, olyasmi, amit már gyerekoromban sokat hangoztattak a szüleim, ugyanis én mindig kimondtam az első dolgot, ami eszembe jutott. Ez bizonyos esetekben előnyős tulajdonság, de a legtöbbször bajba kever. Ha valaki, olyasmit mond neked, ami heves érzelmi reakciót vált ki, várd meg, amíg lecsillapodsz, és csak utána fejtsd ki a véleményedet, vagy cselekedj.

Gondolkodj, mielőtt beszélsz vagy cselekszel

2. Vállald a felelősséget 

A probléma egyike abban rejlik, hogy az emberek legtöbbször nem állnak készen arra, hogy érzelmeiket irányítsák. Vállalj felelősséget azért, amit teszel vagy mondasz, így te irányíthatod az érzelmeidet, nem pedig azok fognak téged. Ha olyasmit mondasz vagy teszel, ami hibának számít, vállald fel a tettedet, még akkor is, ha a következmények nagyon rosszak rád nézve.

3. Gyakorold az érzelmek elkülönítését
Folyton tudatában vagy az érzéseidnek, azok mégsem határoznak meg. Ezt mindig tartsd észben, miközben a mindennapi élet akadályait veszed. Az érzelmeinktől való eltávolodás ugyanis lehetővé teszi, hogy jobban uraljuk cselekedeteinket, mondandónkat. Lényegében, annyit jelent, hogy felismered azokat, de tovább is lépsz rajtuk. Gondolj úgy rájuk, mint egy autó utasaira; ők is az autóban ülnek, de te vagy az, aki a volánnál ül, vezet, és valójában a kerekeket irányítja.

4. Értsd meg, amit érzel
Ez a pont nélkülözhetetlen ahhoz, hogy irányítsd érzelmeidet. Vannak, akik csak hagyják érzelmeiket elmúlni, nem kérdezik meg, hogy honnan és miért jön, vagy azt, hogy mit kellene tenniük vele kapcsolatban. A következő alkalommal, amikor intenzív érzelem kerít hatalmába, ne hagyd figyelmen kívül, próbáld megérteni. Ez az első lépés afelé, hogy kontroll alatt tarthasd őket.

5. Tarts szünetet
A stressz nyomása alatt nehezebb megküzdeni az érzelmeinkkel. Tarts szünetet, hogy megőrizd érzéseid, reakcióid irányítását. Adj időt magadnak a pihenésre, az egyedül létre, hogy megismerd igazi valódat. Ne feledd, az önismeret, az öntudat révén növekszünk. Állj meg hát egy pillanatra, gondolkodj el arról, hogy ki is vagy valójában.

6. Ismerd meg a kiváltó okokat
Vannak, olyan helyzetek vagy egyének, melyek heves érzelmi reakciót válthatnak ki belőled. Ez teljesen normális, úgyhogy bátran azonosítsd be az ilyen szituációkat, és próbáld meg elkerülni. Alakíts ki megfelelő stratégiát, az ilyen helyzetek kezelésére. A visszaszámolás 100-tól, vagy a mély lélegzetvételek bizonyítottan hatékonyak. 

Ha a fentiekre tudatosan odafigyelsz, és minden egyes pillanatban alkalmazod a leírtakat, akkor biztos lehetsz benne, hogy kontroll alatt tudod tartani az érzelmeidet, és nyugodt, harmonikus életed lesz.
 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Milyen benyomást keltesz másokban? – Megmutatja a csillagjegyed!

Milyen benyomást keltesz másokban? – Megmutatja a csillagjegyed!

Gondolkoztál már azon, hogy milyen benyomást keltesz a téged körülvevő emberekben, és hogyan gondolnak rád, amikor épp nincsenek veled? Ha hiszed, ha nem, a válasz a csillagjegyedben rejlik.

Bővebben »

Találd meg életleckédet a csillagjóslás alapján

Találd meg életleckédet a csillagjóslás alapján

Mindannyiunk életében vannak bizonyos leckék, melyeket meg kell tanulnunk, ha igazán meg szeretnénk érteni az életünk értelmét. A leckéket jelzésként kell értelmezned, hiszen ezek terelgetnek az utadon.

Bővebben »

 
Lustaság vagy büszkeség? - Mi akadályozza meg, hogy bőségben éld az életedet?

Lustaság vagy büszkeség? - Mi akadályozza meg, hogy bőségben éld az életedet?

Függetlenül attól, hogy melyik csillagjegyben született, minden ember vágyik arra, hogy gazdag és csodálatos életet élhessen, hiszen sokak számára a pénzügyi jólét az egészség, a szépség, és még sok más tényező kulcsa. De vajon miért van az, hogy az egyik ember anyagi bőségben él, a másik pedig hónapról hónapra tengődik?

Bővebben »

 
Megmutatjuk, hol fogod megtalálni az örök szerelmedet a csillagjegyed alapján

Megmutatjuk, hol fogod megtalálni az örök szerelmedet a csillagjegyed alapján

A romantikus vígjátékokból jól ismerjük a találkozások szinte lehetetlenül kényelmes körülményeit. Hogyan lehetséges, hogy két teljesen összeillő ember egyszerűen csak összefut egymással a megfelelő időben és helyen?

Bővebben »

 
Ezért érzed magad érzelmileg instabilnak a csillagjegyed szerint – Árulkodnak a csillagok!

Ezért érzed magad érzelmileg instabilnak a csillagjegyed szerint – Árulkodnak a csillagok!

Az érzelmeket néha nehéz megérteni. Emberi mivoltunk jelentős részét az adja, hogy képesek vagyunk érezni. Bizonyos szintig talán tudod ezt kontrollálni, de ezek az elfojtott dolgok csak fortyognak benned, mígnem egy nap majd felszínre törnek. Mindenki ment már keresztül nehéz időkön, és mindenkinek okozott már nehézséget visszafojtani a dühét, vagy megállni a sírást.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Ibolya Együttérző Jós

Ibolya

Asztrológus. Munkája célja, hogy a szabad akaratot is figyelembe véve segítse a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 555

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Ivett Kártyák Jós

Ivett

30 éve foglalkozik magyar kártya jóslással. Specialitása a párkapcsolat és sorselemzés.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 302

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Berill Tisztánlátó Jós

Berill

Sorselemző, Tarot kártyával és a püthagoraszi számmisztikával dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 345

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc