Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Bezárult egy ajtó, és megnyílt egy új - 5 tavaszi rituálé az új kezdethez

Beköszöntött a tavasz, a természet ébredezik, a fák rügyezni kezdenek, és minden növekedésnek indul. Megjelennek az első pillangók és megérkeznek az énekesmadarak. Az emberek lengébb öltözetben jelennek meg, a télikabátok a szekrény mélyére kerülnek és mindenki világos színeket visel. A tavasz tulajdonképpen a megújulás és az újjászületés időszaka.

 

Érdemes ilyenkor néhány rituálét elvégezni, így üdvözölve a változást és a növekedést valamint a megújulást. A rituálék olyan szimbolikus jelentésű cselekvéssorozatok, amelyeket egy-egy jelentősebb esemény előtt szoktak elvégezni, és amelyek segítenek abban, hogy te is érezd azt új kezdetét és változtathass a szemléletmódodon. Szinte minden kultúrában vannak különleges hagyományok és rituálék, amelyek képesek befolyásolni az érzéseidet, a gondolataidat és a viselkedésedet is. Gyakran szimbolizálják az idő múlását, az új kezdetét és valaminek a végét. Végezd el az alábbi rítusokat és köszöntsd méltóképpen a tavaszt:

Itt a tavasz

108 napos köszöntés

Ez a hagyomány a 108 napos üdvözlés, amely az évszakok változása miatt alakult ki. Habár a 108-as szám eredete kissé rejtélyesnek tűnhet, ez a szám spirituális szempontból igencsak jelentős. Számos jógi hisz abban, hogy ennek a számnak kedvező hatása van az adott rituálékban. A napi üdvözlések során olyan meditatív állapotba kerülsz, amely segít abban, hogy befogadd a változást.

Elsőre ugyan soknak hangzik ez a soknapos üdvözlés, még akkor is, ha rendszeresen műveled az asanát. Létezik azonban más alternatíva is, tehát vannak még olyan számok, amelyek rezonálnak veled ebben az időszakban:

 • az életkorod
 • egy jelentős dátum
 • a szerencseszámod

Szakadj ki kicsit a fizikai létből és élvezd a meditatív rituálét. A Malas, amely egy meditációk során használatos nyaklánc, gyakran éppen 108 db gyöngyöt tartalmaz. Egy másik megoldás, hogy amikor az ászanát ismételed, amely egy pozitív mantra, az ujjaiddal a gyöngyöket morzsolod. Csodálatos rituálé, amely minden jelentős életesemény előtt alkalmazható, de olyankor is hatásos, amikor kicsit instabilnak érzed magad.

Hogyan csináld?

 • döntsd el, hogy egyedül vagy többekkel meditálsz-e
 • fél órára lesz szükséged minimum, de akár két óráig is eltarthat
 • jó, ha van valamilyen kézzelfogható dolog is nálad, így könnyebb az üdvözlés, ilyen például egy kő, kagyló vagy gyöngy
 • úgy alakítsd az ászanákat, amilyen állapotban vagy, hogy ne terheld túl magad, ha éppen kissé fáradt vagy
 • az általad választott számmal is végezheted a köszöntést
 • tegyél be fülbemászó dalokat
 • készülj fel arra, hogy a rítus és a meditálás után egyből nem lesz minden könnyű

Ültess néhány fát vagy virágot

Persze, tudnod kell, hogy mégis milyen magot ültetsz, hiszen narancsot nem szüretelhetsz, ha almát ültetsz. Átvitt értelemben mindez érvényes a gondolkodásmódra is. Ha mindig negatív gondolatokat forgatsz a fejedben, például hogy „ez a feladat nem fog menni” vagy „nem vagyok elég jó”, hogyan is várhatnád el azt, hogy pozitívan alakuljanak a dolgok és nagyszerű legyen az életed? Ültesd el a reményt és várd meg, amíg virágba borul ez a képzeletbeli fa. A növények tulajdonképpen a lelki utazás manifesztálódására emlékeztetnek.

Nézz utána, hogy mely növényeknek kedvez leginkább az az éghajlat, ahol élsz, és máris kezdheted a kertészkedést. Akár az ablakpárkányon is csíráztathatsz magokat és elültetheted a palántákat. Az alábbiakat vedd figyelembe:

 • ültethetsz csodás virágokat
 • de fűszernövényeket is
 • vagy akár zöldséget
 • tanulmányozd, mennyire szárazságtűrő a növény, amelynek a magját elültetted
 • ha fát ültetsz, gondoskodnod kell róla éveken át

Így csináld:

 • járj utána, mit érdemes termesztened a lakhelyeden ebben a szezonban
 • vásárolj helyben termesztett vetőmagot, ha lehetséges
 • az ültetés lehet kifejezetten kreatív tevékenység is, kidekorálhatod a cserepeket színes festékkel és megtervezheted, hogy milyen magokat ültetsz egymás mellé. Az első palánták előbukkanásakor összehívhatod a barátaid egy kellemes találkozóra
 • kérd meg a gyermeked, ha van, hogy csatlakozzon ő is az ültetéshez, így megismerheti a természet csodáit

Végezz nagytakarítást és tisztulj meg kívül-belül

A tavaszi nagytakarítás nem korlátozódhat csak az otthonodra, gondold át, hogy az életed mely területein van még szükség valódi vagy átvitt értelemben történő nagytakarításra, áss tehát mélyebbre:

 • mosd le az autót kívül és belül is
 • vágj bele egy étellel, étkezéssel kapcsolatos kihívásba, próbáld ki például egy hétig a vegetáriánus ételeket vagy kezdd a napot egy alma elfogyasztásával
 • próbálj meg kevesebb feldolgozott élelmiszert bevinni a szervezetedbe
 • szabadulj meg a rákkeltő anyagokat tartalmazó kozmetikai cikkektől

Hogyan csináld:

 • engedd át magad az intuícióidnak: mit akarsz felszabadítani önmagadban?
 • ne hagyd, hogy a berögzült vagy káros szokások az utadba álljanak, mert így nem tudod befogadni az új élményeket, ám ne aggódj, a megtisztulás nem állandó változást, hanem egyszeri, de mély felfrissülés.
 • légy kreatív és rendezd át a szobákat, így a kedélyállapotod is nagyban változik. Selejtezd le azokat a régi tárgyakat, leveleket vagy könyveket, amelyekre már nincs szükséged, de el is adományozhatod őket

Tekints föl és emeld a szemeidet a hegyekre

Ahogyan egyre hosszabbodnak a nappalok és melegszik az idő, igyekezz kijutni a szabadba. Kutatások támasztják alá, hogy ha nem tartózkodik valaki eleget a természetben, akkor bizony depresszióssá válhat. Ám a szabadban töltött idő javítja a hangulatot és minden téren elősegíti a gyógyulást. Az „N-vitaminról” sokan elfeledkeznek, amely a „természet gyógyító ereje”. Összekapcsolódsz a természettel és ráébredsz az élet értelmére.

 • keress egy kellemes túravonalat a lakóhelyed közelében
 • látogass el egy vadvirágos rétre
 • menj haza kerülő úton
 • kísérd figyelemmel tudatosan az évszakok változásait

Ha úgy is tűnik, hogy a tavasz sosem ér ide már, akkor se csüggedj el. Lehet, hogy akad némi időeltolódás, és még ezután olvad el a hó, de alatta már ott bújnak a rügyek. Élvezd az egyre melegedő nappalokat és a finom, lágy szellőt. Figyelj meg mindent tudatosan és érezd, hogy átjár a melegség.

Így csináld:

Végezz olyan rituálét, amelyet minden nap ugyanabban az időpontban végre tudsz hajtani és ugyanazon a helyszínen történjen. Így tudatosabban megéled a tavasz jövetelét és a természet ébredését. Légy kreatív, szinte bármilyen személyes rituáléd lehet, csak kb. ugyanabban az időpontban végezd.

Tűzz ki néhány célt

Válaszd ki, hogy milyen magvakat ültetsz el átvitt értelemben az elkövetkező időben. Vajon milyen értékek szerint kívánsz élni és mik az álmaid? Elhatározások és fogadalmak nem csupán szilveszterkor születhetnek. Jósolhatsz magadnak tarot kártyából, de le is írhatod a főbb céljaidat vagy csinálhatsz egy albumot, amelybe olyan képeket ragasztasz, amik az álmaid ábrázolják, így még inkább tudatosul benned mindaz, amire vágysz.

Hogyan csináld:

 • Gyújts gyertyát és állíts mini oltárt, amely egy szent hely lehet számodra
 • Tűzz ki két-három pozitív életcélt, és koncentrálj rájuk tudatosan
 • Kérj meg valakit, akiben bízol, hogy segítsen emlékeztetni arra, hogy mit is akarsz elérni, ha éppen letérnél az útról

Ez az időszak tökéletes arra, hogy eggyé válj a bölcs természettel és felfrissülhessen az elméd, a tested és a szellemed.

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Milyen benyomást keltesz másokban? – Megmutatja a csillagjegyed!

Milyen benyomást keltesz másokban? – Megmutatja a csillagjegyed!

Gondolkoztál már azon, hogy milyen benyomást keltesz a téged körülvevő emberekben, és hogyan gondolnak rád, amikor épp nincsenek veled? Ha hiszed, ha nem, a válasz a csillagjegyedben rejlik.

Bővebben »

Találd meg életleckédet a csillagjóslás alapján

Találd meg életleckédet a csillagjóslás alapján

Mindannyiunk életében vannak bizonyos leckék, melyeket meg kell tanulnunk, ha igazán meg szeretnénk érteni az életünk értelmét. A leckéket jelzésként kell értelmezned, hiszen ezek terelgetnek az utadon.

Bővebben »

 
Lustaság vagy büszkeség? - Mi akadályozza meg, hogy bőségben éld az életedet?

Lustaság vagy büszkeség? - Mi akadályozza meg, hogy bőségben éld az életedet?

Függetlenül attól, hogy melyik csillagjegyben született, minden ember vágyik arra, hogy gazdag és csodálatos életet élhessen, hiszen sokak számára a pénzügyi jólét az egészség, a szépség, és még sok más tényező kulcsa. De vajon miért van az, hogy az egyik ember anyagi bőségben él, a másik pedig hónapról hónapra tengődik?

Bővebben »

 
Megmutatjuk, hol fogod megtalálni az örök szerelmedet a csillagjegyed alapján

Megmutatjuk, hol fogod megtalálni az örök szerelmedet a csillagjegyed alapján

A romantikus vígjátékokból jól ismerjük a találkozások szinte lehetetlenül kényelmes körülményeit. Hogyan lehetséges, hogy két teljesen összeillő ember egyszerűen csak összefut egymással a megfelelő időben és helyen?

Bővebben »

 
Ezért érzed magad érzelmileg instabilnak a csillagjegyed szerint – Árulkodnak a csillagok!

Ezért érzed magad érzelmileg instabilnak a csillagjegyed szerint – Árulkodnak a csillagok!

Az érzelmeket néha nehéz megérteni. Emberi mivoltunk jelentős részét az adja, hogy képesek vagyunk érezni. Bizonyos szintig talán tudod ezt kontrollálni, de ezek az elfojtott dolgok csak fortyognak benned, mígnem egy nap majd felszínre törnek. Mindenki ment már keresztül nehéz időkön, és mindenkinek okozott már nehézséget visszafojtani a dühét, vagy megállni a sírást.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Ibolya Együttérző Jós

Ibolya

Asztrológus. Munkája célja, hogy a szabad akaratot is figyelembe véve segítse a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 555

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Ivett Kártyák Jós

Ivett

30 éve foglalkozik magyar kártya jóslással. Specialitása a párkapcsolat és sorselemzés.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 302

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Berill Tisztánlátó Jós

Berill

Sorselemző, Tarot kártyával és a püthagoraszi számmisztikával dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 345

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc