Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Mágikus képességű gyermekek - Hogyan neveld úgy, ne nyomd el bennük?

Kétség sem fér hozzá, a gyermekek imádják a mágia világát és a boszorkányokat. Nekik még ösztönösen működnek a megérzéseik és kellően empatikusak, mindez pedig lehetővé teszi, hogy bepillanthassanak egy másik világba. Az értelmük még tiszta, nem rakódott rá a fantáziájukra a kőkemény racionalitás. A mágia tehát nem is áll távol annyira a gyermekek szellemiségétől, sőt. De vajon mit tegyünk, hogy ne nyomjuk el ezt a képességet a gyermekben? Erre ad választ a cikk.

 

A gyermeknevelés az egyik legcsodálatosabb és egyben legkomplexebb feladat, amit egy szülő vállalhat. Ahhoz, hogy valóban önálló egyéniség lehessen a későbbiekben a gyermek, sok-sok kihívással kell egy szülőnek szembesülnie. Olyan küldetés ez, amely alapos odafigyelést igényel.

Mágikus gyermekek

Mit ne tegyél?

Érdemes két problémás dologra odafigyelni:

Sokakban még mindig vannak előítéletek a boszorkánysággal szemben. Ha a gyermeked szívesen tekintget a mágia és a spiritualitás irányába, akkor sok szülő megijed, mivel sokaknak vannak berögzült előítéleteik a mai napig. Persze ez nem jelenti azt, hogy el kell vetned a korábbi világnézeteid egészét, de talán érdemesebb kerülni a boszorkányokra tett negatív vagy ijesztő megjegyzéseket. Engedd, hogy a tettek beszéljenek, a gyermekek ösztönösen vonzódnak a mágia világához. Ahogy idősebbé válnak, kialakul a saját identitásuk e téren is.

Ne ragaszkodj bizonyos elképzelésekhez és nevelési módszerekhez. A gyermekek, különösen a kamaszok bizony nehezen viselik a túlzott fegyelmezést. A mágia tehát ne váljon kötelességé sem! Nem csupán hiábavaló lenne mindez, de még pont az ellenkezőjét is válthatná ki a gyermekből.

Mit tegyél?

A szülői feladatokhoz bizony kell egy adag kreativitás. Mindenki eltérő egyéniség, minden gyermeknél más válik be. Vannak, akik kint a szabadban szeretnek játszani, míg más gyermekek inkább csöndesen olvasgatnak. Mindig oda kell figyelned szülőként arra, hogy mire vágyik a gyermek és ösztönözni arra, amit szeret. Az alábbi lista jó néhány tippet tartalmaz, így nevelhetsz egészséges és a mágia iránt érdeklődő gyermeket.

Tanítsd meg a gyermeket a természet tiszteletére és elfogadására

A pogányok és a Wicca hívők körében is nagy szerepet kap az Anyatermészet és a boszorkányság kapcsolata. Nem lehet mindez csupán elméleti kérdéskör, menj ki a gyermekkel a természetbe. Nézzétek meg együtt a különböző virágokat és hagyd, hogy elámulhasson, hogy milyen remek „tervezés” akár egy apró rovar is. Engedd, hogy megölelhesse a fákat és mondd el neki, hogy ősi szellemek laknak a fákban. Mondd el, hogy a víz is képes emlékeket tárolni és mutasd meg a gyermeknek, hogy a természet egyfajta mágikus színház.

A természettel való összekapcsolódás az immunrendszert is erősíti, és aki eltávolodik a természettől, bizony előbb-utóbb beteggé válik, ez ugyanis egy abnormális állapot. Ezért kell felhívnod a természet fontosságára a figyelmet.

Engedd kibontakozni a gyermek képességeit és fokozd a lelkesedését

A gyermek agya határtalan fantáziával bír és elképzelhetetlen dolgokat képes kreálni a képzelet. Mindez a szülő számára is inspiráló lehet. A gyermekek képesek olyan módon összevetni egyes dolgokat és helyzeteket, amely még a felnőtteket is lenyűgözi. Engedd, hogy kifejezhessék a gondolataikat, és ismerd meg, mi nyűgözi le őket. Olyan lecke ez, amelyet a gyermek taníthat a szülőknek.

Bízz a gyermek intuícióiban

A gyermekeket még nem rontotta el az ego és a kapzsiság, ami sajnos a felnőttek nagy részére jellemző. Megvan a kellő empátiájuk és tiszták az ösztöneik, hiszen még ártatlan a lelkük.

Emiatt a gyermeki ártatlanság miatt közelebb vannak a szellemvilághoz. Biztosan tapasztaltad már, hogy a gyermekek olykor a képzeletbeli barátaikkal beszélgetnek, miközben látszólag nincs mellettük senki. Talán egy angyallal vagy tündérrel beszélgetnek éppen, akivel képesek kapcsolatba lépni. A racionalitás elveti mindezt, ám a gyermekek még hisznek.

Szánj időt arra, hogy megbeszélitek a gyermek álmait

A gyermekek számára az álmok ugyanolyan reálisak ébrenlét után is. Sokszor árulkodnak arról, mi van a lelkedben és mély bölcsességet tartalmaznak. Míg a felnőttek nem igazán fordítanak figyelmet az álmaikra, a gyermek számára igencsak fontosak. Egyfajta kinyilatkoztatás ez a vágyaikról és a félelmeikről, emellett árulkodik arról, mi zajlik a lelkükben.

Amikor a gyermek felébred, szánj időt arra, hogy meghallgasd figyelmesen. Sokkal inkább megérted így a gyermeked, és megértheted, mi zajlik benne épp. Mindkettőtök számára egyfajta felderítő folyamat ez, amely megerősíti a közöttetek lévő érzelmi köteléket is.

Végezzetek együtt közös rituálékat és gyakoroljátok együtt a mágiát

Ahogy föntebb említettük, nem érdemes a gyermekre ráerőltetni bármit ebben a témakörben sem. A tettek mindig beszédesebbek a szavaknál. Minden szülő tudja, hogy a gyermekben lakik egy nagy adag ösztönös kíváncsiság, és szeretik utánozni a szülőket. Vidd el magaddal egy közösség által gyakorolt mágikus rítusra, vagy alakítsatok ki együtt egy mini oltárt a lakásban, netán legyen egy közös mágikus követek. Mutasd meg a gyermeknek, hogy milyen nagyszerű gyertyát gyújtani vagy engedd, hogy megszagolhassák az illatos olajokat. Mindez remek szórakozás lesz a számukra.

Mindig szánj elegendő figyelmet a gyermekre!

Nem számít, hogy mennyire tehetséges a gyermek, ha nem tud kibontakozni a benne rejlő képesség. Ehhez az kell, hogy motiváld arra, hogy kreatív legyen. Persze szülőként sokan fáradtan esnek haza a nap végén, ami érthető, de akkor sem szabad hagynod azt, hogy a gyermek a gép előtt üljön egész idő alatt. Mindez elfojthatja a gyermekben lévő mérhetetlen kreativitást és csodás képességet.

Próbálj meg játszani a gyermekkel, amikor csak teheted. Olvass meséket és mesélj különféle érdekes történetet minden nap. Mesélj neki az istenekről és a mitológiáról. Keressetek együtt olyan játékokat, amelyek könnyed és játékos formában mutatja be a boszorkányok életét és a mágia világát! Hallgassatok együtt zenét, táncoljatok, énekeljetek vagy fessetek. Egy a fontos, hogy sose hagyd a gyermeked figyelmen kívül. Meglátod, így boldog és kiegyensúlyozott gyermek válik belőle.

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Milyen benyomást keltesz másokban? – Megmutatja a csillagjegyed!

Milyen benyomást keltesz másokban? – Megmutatja a csillagjegyed!

Gondolkoztál már azon, hogy milyen benyomást keltesz a téged körülvevő emberekben, és hogyan gondolnak rád, amikor épp nincsenek veled? Ha hiszed, ha nem, a válasz a csillagjegyedben rejlik.

Bővebben »

Találd meg életleckédet a csillagjóslás alapján

Találd meg életleckédet a csillagjóslás alapján

Mindannyiunk életében vannak bizonyos leckék, melyeket meg kell tanulnunk, ha igazán meg szeretnénk érteni az életünk értelmét. A leckéket jelzésként kell értelmezned, hiszen ezek terelgetnek az utadon.

Bővebben »

 
Lustaság vagy büszkeség? - Mi akadályozza meg, hogy bőségben éld az életedet?

Lustaság vagy büszkeség? - Mi akadályozza meg, hogy bőségben éld az életedet?

Függetlenül attól, hogy melyik csillagjegyben született, minden ember vágyik arra, hogy gazdag és csodálatos életet élhessen, hiszen sokak számára a pénzügyi jólét az egészség, a szépség, és még sok más tényező kulcsa. De vajon miért van az, hogy az egyik ember anyagi bőségben él, a másik pedig hónapról hónapra tengődik?

Bővebben »

 
Megmutatjuk, hol fogod megtalálni az örök szerelmedet a csillagjegyed alapján

Megmutatjuk, hol fogod megtalálni az örök szerelmedet a csillagjegyed alapján

A romantikus vígjátékokból jól ismerjük a találkozások szinte lehetetlenül kényelmes körülményeit. Hogyan lehetséges, hogy két teljesen összeillő ember egyszerűen csak összefut egymással a megfelelő időben és helyen?

Bővebben »

 
Ezért érzed magad érzelmileg instabilnak a csillagjegyed szerint – Árulkodnak a csillagok!

Ezért érzed magad érzelmileg instabilnak a csillagjegyed szerint – Árulkodnak a csillagok!

Az érzelmeket néha nehéz megérteni. Emberi mivoltunk jelentős részét az adja, hogy képesek vagyunk érezni. Bizonyos szintig talán tudod ezt kontrollálni, de ezek az elfojtott dolgok csak fortyognak benned, mígnem egy nap majd felszínre törnek. Mindenki ment már keresztül nehéz időkön, és mindenkinek okozott már nehézséget visszafojtani a dühét, vagy megállni a sírást.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Ibolya Együttérző Jós

Ibolya

Asztrológus. Munkája célja, hogy a szabad akaratot is figyelembe véve segítse a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 555

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Ivett Kártyák Jós

Ivett

30 éve foglalkozik magyar kártya jóslással. Specialitása a párkapcsolat és sorselemzés.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 302

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Berill Tisztánlátó Jós

Berill

Sorselemző, Tarot kártyával és a püthagoraszi számmisztikával dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 345

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc