Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

A lelki kimerültség 18 jele

Az utóbbi időben extra fáradtnak érezted magad? A szellemi és a fizikai kimerültséget mindannyian jól ismerjük, de érezted-e már valaha úgy, hogy a lelked is elfáradt? Amikor az ember életéből hiányzik a napi rutin, az könnyen egyensúlyhiányhoz vezet. Amikor a lélek kimerült, a legapróbb dolgok is óriásinak tűnnek. Ha azt tapasztalod, hogy a dolgok kicsúsznak a kezeid közül, meglehet, hogy ez az oka!

 

A lelki kimerültség nem azonos a tipikus kimerültséggel. Nem oldja meg sem a pihenés, sem az orvos. A jó hír viszont az, hogy igenis vannak bizonyos módszerek, amelyek segíthetnek! A meditáció, a naplóírás és egyáltalán, a lelki kimerültségre utaló jelek felismerése már önmagában csodákra képes, a spirituális útmutatásról nem is beszélve. Az alábbiakban 18 jelet gyűjtöttünk össze, amelyek mindegyike arra utal, hogy a fáradtságod bizony lelki eredetű!

1. Épp ezt a listát olvasod

Ha valahogy eljutottál ehhez a cikkhez – akár csak felkeltette az érdeklődésedet vagy konkrétan a témára kerestél – akkor jó eséllyel már tudod, hogy szükséged van egy kis szünetre. A segítség iráni vágy, a segítség keresése mindig a legelső lépés a megoldás megtalálásához. Már önmagában az a tudat is nagy megkönnyebbülést jelenthet, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával, hogy másik is érezték már magukat valaha pontosan úgy, ahogyan te most.

Lelki kimerültség

2. Egy ideje nem ajándékoztad meg magad

Egész nap csak hajtasz, reggeltől estig dolgozol és csak fizeted a sárga csekkeket… Ismerős? Mindenki megérdemel olykor egy kis apróságot! Talán már régóta vágysz egy új bizsura, esetleg szeretnél életmódot váltani és beszerezni hozzá egy jógaszőnyeget… Bármiről is legyen szó, néha engedj a csábításnak és ajándékozd meg magad!

3. Vagy túlságosan is gyakran leped meg magad

A másik véglet, amikor az ember kényszeresen vásárol. A jelenlegi helyzet pedig nagyszerűen asszisztál ehhez, hiszen, mivel minden zárva van, nem marad más választás, mint az online vásárlás. Az egyszerűsége tökéletes táptalaj a szeszélyből való vásárlásnak, biztos veled is volt már olyan, hogy ész nélkül böngészted a webshopokat, amikor csak a kezed ügyébe került a telefonod. Nos, érdemes erre is intő jelként tekinteni! Itt az ideje, hogy letedd a pénztárcád és inkább arra figyelj, mire vágyik a lelked!

4. Apró dolgok is teljesen összetörnek

A lélek törékeny. Ha fáradt, nagyon könnyen kiborul triviálisnak tűnő dolgokon is. Ha ezek az apróságok is komolyan megviselnek, képes vagy például elsírni magad azon, ha kiborul a reggeli kávéd, és foltos lesz a ruhád, akkor ez azért lehet, mert a lelked túlterhelt. Ez egy hatalmas intő jel arra, hogy eljött az ideje egy kis lelki öngondoskodásnak!

5. Képtelen vagy meditálni

Úgy érzed, képtelen vagy kikapcsolni az agyad? Annyi biztos, hogy meditáció nagyon nehéz műfaj, de amikor az invazív gondolatok veszik át az uralmat fölötted minden alkalommal, amikor meditálni próbálsz, ott bizony baj van. Amikor folyamatosan azon kattog az agyad, hogy milyen teendőid vannak, vagy minden percben az órát nézed meditáció közben, azzal pont a tevékenység lényegét rontod el. Próbáljon meg inkább egy irányított meditációt végigcsinálni, vagy ismételj egy mantrát, ami segít koncentrálni.

6. Órákig görgeted a közösségi médiát

A Facebook és társai az egyik legjobb lehetőség arra, hogy az ember virtuálisan elmeneküljön a problémái elől. A cuki állatvideóktól a vicces csínyekig, vagy az inspiráló idézeteket olvasva nem nehéz órákig a telefont bújni. Ha a nagy képernyőidő miatt a telefon akkumulátora már annyira átmelegedett, hogy valósággal égeti a kezed, az egy intő jel arra, hogy a lelki akkumulátorod lemerülőben van. Próbáljon meg egy-egy csendes órát beiktatni, amikor nem nézed meg, hogy mi történt a közösségii médiában, és ha lehet, minden éjszakára kapcsold ki a telefonod.

7. Nem alszod végig az éjszakát

Mindig felébredsz az éjszaka közepén? Esetleg már az ébresztőóra megszólalása előtt ébren vagy? Jegyezd fel azokat az eseteket pontos időponttal, amikor valami miatt alvás közben felébredsz! Lehet, hogy a lelki vezetőid próbálnak meg közölni veled valamit! Amikor lelkünk nyugtalan, néha a testünk is követi.

8. Nem végzed el a feladataid

Az iskola és a munka kész kínszenvedés lehet, ha a lelked kimerült. Még akkor is ezt érezheted, ha az alvás mennyisége megfelelő és nem térsz el a meghatározott menetrendedtől. Kezdetnek próbálj meg határidőt szabni egy-egy feladat elvégzésére, ez segíthet visszanyerni a motivációt.

9. Határozatlan vagy

Olyan sok döntést kell meghoznunk nap mint nap – onnantól kezdve, hogy mit vegyünk fel, mit együnk, egészen a komoly, életünket érintő választásokig. Ha azonban a legegyszerűbb döntéshelyzetek is felzaklatnak, akkor az annak a jele lehet, hogy a lelkednek töltekezésre van szüksége. Ha magadra ismersz, akkor ez egy nagyszerű alkalom lehet arra, hogy leülj és átértékeld mind a rövid-, mind a hosszú távú céljaid.

10. A munkatársaid folyamatosan azt kérdezik, jól vagy-e

Úgy érzed, mentálisan egyre jobban megviselnek a meetingek? Egyre többször felejted el megválaszolni az email-eket? Túl gyakran kínálnak kávéval a munkatársaid? Ha nem vagy top-on a munkában, akkor azt a lelki kimerültség is okozhatja. A kávé helyett azonban inkább citrusfélékből, fűszerekből készült italokkal próbáld meg élénkíteni magad, az a lelkednek is jót fog tenni!

11. Napokig képes vagy úgy otthon lenni, hogy ki sem teszed a lábad az utcára

Nagyon szuper, hogy az internet korában szinte bármit elintézhetünk otthonról, de sajnos ennek az egyik legnagyobb hátránya éppen az, hogy emiatt nem szánunk elég időt arra, hogy a szabadban legyünk. A mostani helyzet sajnos csak még tovább fokozza a bezártságot, de ha otthonról is dolgozol, próbálj meg legalább naponta egyszer kimenni a friss levegőre, hogy a hűvös szellő és a napsugarak által feltöltődhess.

12. Többször rendelsz ételt, mint ahányszor te magad főzöl

A házhozszállítás nagyszerű találmány, de ha napi szinten erre támaszkodsz és nem főzöl magadnak, az nem csak azért lehet, mert nem vagy konyhatündér. Ha alapvetően élvezed a főzést, akkor próbálj meg több időt tölteni a konyhában: készítsd el az egyik kedvenc ételed vagy próbálj ki valami egészen új receptet. A főzés kiváló terápia a léleknek! Ha pedig szezonális alapanyagokat használsz, az sokat segít abban is, hogy jobban kapcsolódni tudj a föld energiáihoz.

13. Figyelmen kívül hagyod azokat a kozmikus eseményeket, amelyeket egyébként figyelemmel szoktál kísérni

Általában minden napfogyatkozást követni szoktál? Telihold idején te is fel szoktad tölteni a kristályaidat? Ha korábban minden asztrológiai eseményre figyeltél, de egy ideje már nem foglalkozol velük, akkor ez azt is jelentheti, hogy spirituálisan egy kicsit helyre kell billentened magad. Jegyezd fel a naptáradba a következő eseményt, amelyet meg szeretnél figyelni, és törekedj arra, hogy ezúttal n szalaszd el!

14. Nem bírsz leállni a hírekkel

Tájékozottnak lenni nagyszerű dolog, de a jelenlegi helyzetben annyi stresszes esemény történik, hogy egészségesebb inkább szünetet tartani a híradóval. Semmiről nem fogsz lemaradni, ha jól időzíted később a hírekkel való felzárkózást. Különíts el egy csendes időszakot, amikor megnézheted vagy elolvashatod a legfontosabb hírek összefoglalóit. Így sokkal könnyebben feldolgozhatod a hallottakat, mintha megállás nélkül csak rossz hírekkel terhelnéd meg a lelked.

15. Inkább elkerülöd a barátokkal és a családdal való beszélgetést

Bár normális, hogy most kissé elszigetelve érzed magad, de ha még a családi vagy baráti videó hívások alól is megpróbálsz kibújni, akkor az is egy intő jel lehet arra vonatkozóan, hogy a lelked túlságosan is fáradt a társasági élethez. Rendben van, hogy olykor szüksége van az embernek az egyedüllétre is, de legalább egy közeli barátoddal beszélj rendszeresen!

16. Másokhoz hasonlítod magad a közösségi médiában

Nehéz nem észrevenni, hogy az online világban mindenki önmagának és az életének a lehető legjobb oldalát próbálja megmutatni. Ha azon kapod magad, hogy másokhoz hasonlítod magad, akkor itt az ideje, hogy a hírfolyam görgetése helyett kicsit befelé fókuszálj. Az önmagaddal való újrakapcsolódás nagyszerű módja annak, hogy lelkileg jobban érezd magad. Önmagad szeretete a lelki egészség legfontosabb eleme!

17. Legnagyobb támaszod a koffein

Egyre gyakrabban iszol dupla-eszpresszót vagy mindig adsz egy kis extra matcha port a tejeskávédhoz? A koffein ugyan stimuláns a tested számára, de talán inkább a lelked vágyik valami új stimulációra. Ha így érzed, próbálj ki egy új hobbit, vagy sajátíts el valami új készséget inkább, mint, hogy tonnaszám öntöd magadba a kávét.

18. Kevésbé figyelsz a személyes higiéniádra

Tegnap óta ugyanabban a pizsamában vagy éjjel-nappal? Már nem is emlékszel, mikor mostál utoljára hajat? Ha nem gondozzuk a lelkünket, egy idő után ez az elhanyagolás kívül is megmutatkozik. Egy nyugtató rituális fürdő után nem csak a bőrödben fogod jobban érezni magad, de a lelked is szárnyra kap.

A kimerültség normális... De ez nem jelenti azt, hogy tartósan ebben az állapotban kell maradnod!

Ne feledd, hogy semmi gond nincs azzal, ha néha kimerültnek érzed magad. A lelkünk energiája olykor lecsökken, máskor megnő, folyamatosan áramlik. De mindig van megoldás arra, amire a szellem valójában vágyakozik. Ha további útmutatásra van szükséged a leled útján, vagy, ha valamilyen különös nehézség nehezedik a lelkedre, hívj minket bizalommal, hogy segíthessünk eljutni a kérdéseid lényegéhez.

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Így csalnak a csillagjegyek

Így csalnak a csillagjegyek

Sokan vitatják, hogy a monogámia biológiailag lehetséges-e. Ma észben tartjuk ezt az elméletet, ugyanis arról fogunk beszélni, hogy az egyes csillagjegyek hogyan csalják meg a párjukat egy kapcsolatban. Persze egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindenki meg fogja egyszer csalni a társát, de ha végül megtörténik, ennek a módját elárulja az egyén csillagjegye.

Bővebben »

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

„Az álom ablak, melyen által. Lelkünk szeme jövőbe néz.” – írja Petőfi Sándor Jövendölés című versében. Az álmaink tudat alatt hívják fel a figyelmünket bizonyos dolgokra az életünkben. Érdemes figyelni rájuk, hiszen így sokkal jobban megérthetjük magunkat és az életutunkat.

Bővebben »

 
Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Mindegyik csillagjegynek megvan a saját intelligencia-típusa, ami jellemző rá. És ha hiszed, ha nem, az asztrológiában ugyanez vonatkozik az elemekre és bolygókra is. Ha pedig ezeket a tényezőket kombináljuk, akkor ez ad meg bizonyos tulajdonságokat a személyiségre vonatkozóan minden egyes csillagjegy esetében.

Bővebben »

 
Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Sokféle rituálé és hagyomány létezik a tavasz ünneplésére. A több hónapos téli időszak és a napfény hiánya bizony még inkább felerősíti az emberekben a tavaszvárás örömét. Biztosan te is alig várod, hogy levehesd a csizmát és a téli kabátot, de már érkezik a tavasz és hamarosan kopogtat az ajtódon. Megtelnek a parkok emberekkel és mindenki élvezi a napfényt és a kellemes időt – sőt, még szerelem is a levegőben van.

Bővebben »

 
Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Minden asztrológiai térkép tartalmazza a Holdat, a nyolc bolygót, a tizenkét házat és még sok mást. De szinte minden horoszkóp lényege a Nap, ezért kezdjük listánkat a zodiákus tavaszi jegyeivel. Ismerd meg, melyik évszakhoz tartozol, és hogyan hat rád.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Kincső Tisztánlátó Jós

Kincső

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 311

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Angyalszem Együttérző Jós

Angyalszem

Válságban irányt mutat, segít megtalálni a helyes utat! Teomágusként és orákulumként a fényben jár.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 590

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Horusz Asztrológia Jós

Horusz

Asztrológiával 1987 óta foglalkozom. Az emberi kapcsolatok sokszínűségét meghatározza, hogy mi "köti" össze a feleket.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 309

0900 700 602 - 2 EUR/perc