Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Halloween és a spirituális megújulás

Az év ezen szakaszában, a Skorpió jegyének és a nálunk is egyre szélesebb körben ünnepelt Halloween idején, kiváló lehetőség nyílig a spirituális újjászületésre. Az ősi hagyományok szerint ilyenkor a régi körülmények helyére új lehetőségek lépnek.

 

A kelták az ősz közepére eső Halloween-t újévként ünnepelték, amikor visszaemlékeztek a múltbéli eseményekre majd teret adtak az új célok megvalósításának. Úgy hitték, hogy ezen a napon volt a legvékonyabb a választóvonal a másvilág és az élet között, így ilyenkor a természetfeletti, láthatón túli energiák felerősödnek. A halál ura ezen a napon a átengedte a gonosz szellemeket ebbe a világba, az emberek pedig, hogy elkerüljék a szellemek kínzását, maguk is félelmetes jelmezeket öltöttek, hogy elvegyülhessenek köztük.

Érdekesség, hogy a ma is használt Gergely-naptár megalkotása előtt a Halloween valójában nem október 31-re esett, a Skorpió 15 fokos szögénél (nagyjából félúton), körülbelül november 6-ra esett és a pontos nap évről évre kissé változott. A mai wiccák ezt „régi stílusú halloweennek” nevezik, néhányan még mindig ezen a későbbi dátumon ünneplik a hagyományokat.

Halloween

A Halloween az év ősi kerékének négy „keresztnegyedének” az egyike. Ezek a keresztnegyedek azokat az időszakokat jelzik, amikor éppen félúton járunk a napforduló és a napéjegyenlőség között (amelyek egyébként az évszakok változását jelzik). Ilyen értelemben a Halloween és a Skorpió tehát az ősz legmagasabb pontját jelölik.

Halloween alkalmával eredetileg az őseink és elhunyt szeretteink előtt tisztelgünk

Ezen a éjszakán, amit a modern wiccák Samhain-nak neveznék, még ma is megemlékeznek az előző évben elhunyt emberekről, majd pedig megünneplik azokat a csecsemőket, azokat az új életeket, akik ugyanezen időtartam alatt a világra jöttek.

A keresztény egyház térnyerésével a halottak ünneplése kissé megváltozott, és Mindenszentek néven került be a köztudatba. Az egyház bevett gyakorlata szerint ez az időszak két napig tart: először a szentekről való megemlékezéssel, Mindenszentek napjával, majd pedig az elhunyt szerettek előtti tisztelgéssel, a Halottak napjával folytatódik az ünnep.

Ha közelebbről megvizsgáljuk a középkor és a reneszánsz szent művészetét, akkor egyre több árulkodó jelet fedezhetünk fel a kereszténység és az ősibb vallásrendszerek közötti kapcsolatról. A Római Katolikus Egyház például összekapcsolta a fentebb említett keresztnegyedeket és az állatövi jegyek jelöléseit az Újszövetség négy evangélistájával:

  • Mátét egy szárnyas ember képviseli, és a Vízöntőt, a levegő jegyek középpontját ugyancsak emberként ábrázolták, jelképezve a tél közepét.
  • Lukácsot egy szárnyas bikaként ábrázolják, ami összhangban van a földjegyek középpontjának, a Bikának az ábrázolásával és a tavasz közepét jelképezi.
  • Márkot egy szárnyas oroszlán szimbolizálja, és a tűzjegyek középpontjához, az oroszlánhoz kapcsolódik, ami a nyár közepére esik.
  • Jánost, a legnépszerűbb és leginkább költői stílusú evangélistát egy felszálló sas szimbolizálja, ami a vízjegyű Skorpió középpontját is jelképezi. Ez az az asztrológiai pont, amit Halloween-ként ünnepelünk, amely ideális idő a lelki megtisztulásra és megújulásra.

Az ősznek ezen időszaka csodálatos lehetőséget kínál arra, hogy aktivizáljuk és feltöltsük lelki energiáinkat és megújítsuk a lelkünket. Kiváló alkalom ez az életünk áttekintésére.

Ilyenkor érdemes lenne tehát egy pillanatra, és:

  • Elgondolkodni azona, hogyan jutottunk el odáig, ahol ma vagyunk és az összes olyam emberről, akiket szerettünk valaha és viszont szerettek minket. Szánjunk egy kis időt arra, hogy megköszönjük nekik mindazt, amit kaptunk tőlük, ha pedig már nincsenek közöttünk, akkor mondjunk búcsút és adjuk tudtukra, hogy mindig szeretni és értékelni fogjuk őket.
  • Engedjük el azokat a dolgokat vagy szokásokat, amelyek visszatartanak minket, vagy alakítsuk át őket olyanokká, amelyek közelebb visznek szívünk vágyához. Természetesen ez nem lehetetlen, hiszen csak fel kell ismerni, hogy a saját hozzáállásunkat kell átalakítani, nem pedig egy külső dolgot vagy körülményt.
  • Nyissuk meg magunkat a jövő előtt. Tiszteljük meg saját magunkat, és engedjük el az önsajnálatot és haragot.
  • Fogadjuk el, hogy a múlt már elmúlt, és várjuk a változásokat és az új kezdeteket.
  • Tisztítsuk meg otthonunkat még jóval az ünnepek előtt, hiszen így elkerülhetjük a stresszt. Ezután végezzünk el minden olyan spirituális tisztító szertartást, amelyet saját vallási meggyőződésünk lehetővé tesz, legyen az otthonunk szent vízzel történő körbepermetezése, vagy gyógynövények elhelyezése a lakás különböző pontjain (például némi levendula elhelyezése az ágy mellett, és pár szál rozmaring vagy menta a konyhában).
  • Készítsünk új fogadalmakat, fogalmazzunk meg új célokat és írjunk magunk pozitív megerősítő üzeneteket, amelyek elhelyezve a lakás különböző pontjain mindig emlékeztetnek arra, hogy milyen fantasztikusak vagyunk és mi mindent szeretnénk még elérni az életben.

Bármi is kerüljön az utunkba ezekben a napokban, a Skorpió hatalma a Halloween pillanataival együtt segíteni fog áttörni a megoldatlan helyzeteken és valóban megújíthatjuk szellemünket idén is, és minden évben!

 

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Különleges és ritka Merkúr – Nap együttállás 11.11-én!

Különleges és ritka Merkúr – Nap együttállás 11.11-én!

A Merkúr – Nap tranzit egy rendkívül ritka esemény az asztrológiában, ugyanis a Merkúr minden évszázadban körülbelül 13-szor tranzitál csak. Ennek az eseménynek azonban nem csak asztrológiai szempontból van különös jelentősége, hanem a számmisztika szempontjából is, mivel a tranzitra 11. hó 11. napján kerül sor.

Bővebben »

3 módja annak, hogyan emlékezhetünk meg elhunyt szeretteinkről

3 módja annak, hogyan emlékezhetünk meg elhunyt szeretteinkről

November első két napján, Mindenszentek és Halottak napja alkalmából emberek milliói tisztelegnek azok előtt, akik sajnos már nem lehetnek köztünk. Sokan úgy vélik, hogy ezeken a napokon a láthatón túli világgal sokkal könnyebb kapcsolatba lépni, mint máskor. Ilyenkor a világ szíve egyként dobban mindazokért, akiket szerettünk valaha, azokért, akiket soha nem fogunk elelejteni.

Bővebben »

 
Novemberi energiák a csillagoktól - Spirituális üzenetet kaptál a csillagjegyednek megfelelően

Novemberi energiák a csillagoktól - Spirituális üzenetet kaptál a csillagjegyednek megfelelően

A csillagok már felkészültek a novemberre, és egy-egy üzenettel látnak most el, hogy minél felkészültebben nézz e hónap elé. Keresd meg a sajátodat, hogy segítsen neked megérteni a téged befolyásoló őszi energiák hatásait.

Bővebben »

 
Alacsony az önértékelésed? - A csillagjegyed elárulja, miért!

Alacsony az önértékelésed? - A csillagjegyed elárulja, miért!

Önértékelésünk egy olyan dolog, amivel gyakran akadnak gondjaink. Te miért küzdesz vele? Lehet, hogy az ok a csillagjegyedben rejlik? Olvass tovább, mert a csillagok felfedik, mi áll a háttérben!

Bővebben »

 
3 lépés, hogyan maradhatsz produktív az élet minden területén

3 lépés, hogyan maradhatsz produktív az élet minden területén

Életmentő tanácsok, önsegítő könyvek tömkelege és oly kevés idő – úgy tűnik, az ember életében mindig van valami megjavítani való, különösen, ha a hatékonyágról van szó. Van, aki nem találja a megfelelő módját annak, hogyan érje el minél előbb céljait, míg másoknál maga a cél az, ami hiányzik.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Horusz Asztrológia Jós

Horusz

Asztrológiával 1987 óta foglalkozom. Az emberi kapcsolatok sokszínűségét meghatározza, hogy mi "köti" össze a feleket.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 309

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Bertalan Kata Gyógyító Jós

Bertalan Kata

Léleklátó, gyógyító, spirituális oktató, a keleti bölcsek útján jár.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 375

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Zsóka Együttérző Jós

Zsóka

Kivételes asztrológus gyerekekkel kapcsolatos ügyekben. Asztrológiával, számmisztikával, és kártyával is dolgozik.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 537

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc