Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Halloween és a spirituális megújulás

Az év ezen szakaszában, a Skorpió jegyének és a nálunk is egyre szélesebb körben ünnepelt Halloween idején, kiváló lehetőség nyílig a spirituális újjászületésre. Az ősi hagyományok szerint ilyenkor a régi körülmények helyére új lehetőségek lépnek.

 

A kelták az ősz közepére eső Halloween-t újévként ünnepelték, amikor visszaemlékeztek a múltbéli eseményekre majd teret adtak az új célok megvalósításának. Úgy hitték, hogy ezen a napon volt a legvékonyabb a választóvonal a másvilág és az élet között, így ilyenkor a természetfeletti, láthatón túli energiák felerősödnek. A halál ura ezen a napon a átengedte a gonosz szellemeket ebbe a világba, az emberek pedig, hogy elkerüljék a szellemek kínzását, maguk is félelmetes jelmezeket öltöttek, hogy elvegyülhessenek köztük.

Érdekesség, hogy a ma is használt Gergely-naptár megalkotása előtt a Halloween valójában nem október 31-re esett, a Skorpió 15 fokos szögénél (nagyjából félúton), körülbelül november 6-ra esett és a pontos nap évről évre kissé változott. A mai wiccák ezt „régi stílusú halloweennek” nevezik, néhányan még mindig ezen a későbbi dátumon ünneplik a hagyományokat.

Halloween

A Halloween az év ősi kerékének négy „keresztnegyedének” az egyike. Ezek a keresztnegyedek azokat az időszakokat jelzik, amikor éppen félúton járunk a napforduló és a napéjegyenlőség között (amelyek egyébként az évszakok változását jelzik). Ilyen értelemben a Halloween és a Skorpió tehát az ősz legmagasabb pontját jelölik.

Halloween alkalmával eredetileg az őseink és elhunyt szeretteink előtt tisztelgünk

Ezen a éjszakán, amit a modern wiccák Samhain-nak neveznék, még ma is megemlékeznek az előző évben elhunyt emberekről, majd pedig megünneplik azokat a csecsemőket, azokat az új életeket, akik ugyanezen időtartam alatt a világra jöttek.

A keresztény egyház térnyerésével a halottak ünneplése kissé megváltozott, és Mindenszentek néven került be a köztudatba. Az egyház bevett gyakorlata szerint ez az időszak két napig tart: először a szentekről való megemlékezéssel, Mindenszentek napjával, majd pedig az elhunyt szerettek előtti tisztelgéssel, a Halottak napjával folytatódik az ünnep.

Ha közelebbről megvizsgáljuk a középkor és a reneszánsz szent művészetét, akkor egyre több árulkodó jelet fedezhetünk fel a kereszténység és az ősibb vallásrendszerek közötti kapcsolatról. A Római Katolikus Egyház például összekapcsolta a fentebb említett keresztnegyedeket és az állatövi jegyek jelöléseit az Újszövetség négy evangélistájával:

  • Mátét egy szárnyas ember képviseli, és a Vízöntőt, a levegő jegyek középpontját ugyancsak emberként ábrázolták, jelképezve a tél közepét.
  • Lukácsot egy szárnyas bikaként ábrázolják, ami összhangban van a földjegyek középpontjának, a Bikának az ábrázolásával és a tavasz közepét jelképezi.
  • Márkot egy szárnyas oroszlán szimbolizálja, és a tűzjegyek középpontjához, az oroszlánhoz kapcsolódik, ami a nyár közepére esik.
  • Jánost, a legnépszerűbb és leginkább költői stílusú evangélistát egy felszálló sas szimbolizálja, ami a vízjegyű Skorpió középpontját is jelképezi. Ez az az asztrológiai pont, amit Halloween-ként ünnepelünk, amely ideális idő a lelki megtisztulásra és megújulásra.

Az ősznek ezen időszaka csodálatos lehetőséget kínál arra, hogy aktivizáljuk és feltöltsük lelki energiáinkat és megújítsuk a lelkünket. Kiváló alkalom ez az életünk áttekintésére.

Ilyenkor érdemes lenne tehát egy pillanatra, és:

  • Elgondolkodni azona, hogyan jutottunk el odáig, ahol ma vagyunk és az összes olyam emberről, akiket szerettünk valaha és viszont szerettek minket. Szánjunk egy kis időt arra, hogy megköszönjük nekik mindazt, amit kaptunk tőlük, ha pedig már nincsenek közöttünk, akkor mondjunk búcsút és adjuk tudtukra, hogy mindig szeretni és értékelni fogjuk őket.
  • Engedjük el azokat a dolgokat vagy szokásokat, amelyek visszatartanak minket, vagy alakítsuk át őket olyanokká, amelyek közelebb visznek szívünk vágyához. Természetesen ez nem lehetetlen, hiszen csak fel kell ismerni, hogy a saját hozzáállásunkat kell átalakítani, nem pedig egy külső dolgot vagy körülményt.
  • Nyissuk meg magunkat a jövő előtt. Tiszteljük meg saját magunkat, és engedjük el az önsajnálatot és haragot.
  • Fogadjuk el, hogy a múlt már elmúlt, és várjuk a változásokat és az új kezdeteket.
  • Tisztítsuk meg otthonunkat még jóval az ünnepek előtt, hiszen így elkerülhetjük a stresszt. Ezután végezzünk el minden olyan spirituális tisztító szertartást, amelyet saját vallási meggyőződésünk lehetővé tesz, legyen az otthonunk szent vízzel történő körbepermetezése, vagy gyógynövények elhelyezése a lakás különböző pontjain (például némi levendula elhelyezése az ágy mellett, és pár szál rozmaring vagy menta a konyhában).
  • Készítsünk új fogadalmakat, fogalmazzunk meg új célokat és írjunk magunk pozitív megerősítő üzeneteket, amelyek elhelyezve a lakás különböző pontjain mindig emlékeztetnek arra, hogy milyen fantasztikusak vagyunk és mi mindent szeretnénk még elérni az életben.

Bármi is kerüljön az utunkba ezekben a napokban, a Skorpió hatalma a Halloween pillanataival együtt segíteni fog áttörni a megoldatlan helyzeteken és valóban megújíthatjuk szellemünket idén is, és minden évben!

 

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Ezért ünnepeld a Valentin-napot, akár párban élsz, akár nem!

Ezért ünnepeld a Valentin-napot, akár párban élsz, akár nem!

Akár egyedül vagy, akár párkapcsolatban élsz, valójában a Valentin-napot mindenkinek meg kellene ünnepelnie. Bizonyára te is tapasztaltad azt, hogy a kereskedelmi jelleg néhányak szemében elrontotta ennek a napnak a ragyogását, ugyanakkor van néhány nagyon jó okunk, amiért igenis érdemes ezt a napot mindenkinek megünnepelni!

Bővebben »

Hogyan próbálja a párod kifejezni a szerelmét irántad? - Megmutatja a csillagjegye

Hogyan próbálja a párod kifejezni a szerelmét irántad? - Megmutatja a csillagjegye

A férfiaknak meg van a sajátos módszerük arra, hogy kimutassák érzéseiket – míg néhányuk érzékeny érintésekkel és ölelésekkel próbálja ezt, addig a többiek romantikus gesztusokkal próbálják felhívni magukra a figyelmet. Amikor eljön az idő, hogy megmutassák, mennyire fontos számukra a kedvesük, akkor egészen meglepő dolgokra képesek. Ezt a csillagok is megmondják, ugyanis komoly befolyással vannak a döntéseire és a viselkedésére egyaránt. Lássuk, hogyan fejezi ki irántad a szerelmét a párod!

Bővebben »

 
Így alkalmazd a vonzás törvényét a csillagjegyed alapján

Így alkalmazd a vonzás törvényét a csillagjegyed alapján

A vonzás törvénye az életünk számos területén alkalmazható. A helyzetektől, a rezgésektől, erős érzelmektől, a minket érintő egyéb problémákig, melyek közvetlenül érintenek bennünket, de nem mindig gyakorol azonos hatást ránk, hiszen mindenki egyedi, ezért másként látja a dolgokat. És itt jön képbe a csillagjegyed!

Bővebben »

 
4-es évszám: a megalapozás éve

4-es évszám: a megalapozás éve

Képzelj egy erős, szilárd négyzetet, annak négy pontjával, mint például egy alapkőzetet, amelyet egy ház vagy egy magas irodaház alatt helyeznek el. Gondolj arra, mennyire tartósnak és megbízhatónak kell ahhoz lennie, hogy megtartson mindent, amit csak erre ráépítenek! Nos, ezzel éppen egyidejűleg, az Univerzum 4-es energiáját is elképzelted, ami a 2020-as év számmisztikai évszáma is. (Ezt a számot úgy kapjuk meg, hogy egyszerűen összeadjuk a 2020 számjegyeit: 2 + 0 + 2 + 0 = 4.)

Bővebben »

 
Hogyan gondoskodj a lelki jólétedről 2020-ban?

Hogyan gondoskodj a lelki jólétedről 2020-ban?

Minden új év kezdetén sokan döntenek úgy, hogy jobbá teszik az életüket és saját magukat. Már javában zajlik 2020, eddigre már kiderült, hogy kik azok, akik kitartottak az újévi fogadalmuk mellett és kik azok, akik már feladták. Ebben a cikkben azoknak szeretnénk segíteni, akik komolyan gondolták, hogy idén változtatnak az életükön.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Horusz Asztrológia Jós

Horusz

Asztrológiával 1987 óta foglalkozom. Az emberi kapcsolatok sokszínűségét meghatározza, hogy mi "köti" össze a feleket.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 309

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Erika Együttérző Jós

Erika

Spirituális tanácsadó. Megérzéseivel segíti a hozzá fordulókat.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 300

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Abrilla Szókimondó Jós

Abrilla

Cigánykártyával dolgozik és a tisztánlátás képességét is alkalmazza. Képességeit családi örökségként hozta magával.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 410

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Valéria Inspiráló Jós

Valéria

Lenormand, tarot és cigány kártyával jósol, számmisztikát is használ.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 515

0900 700 602 - 2 EUR/perc