Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Tanuld meg kiegyensúlyozni a férfias és a nőies energiáidat!

Nem számít, hogy mi a biológiai nemünk, mindannyiunkat nőies és férfias energiák keveréke alkot, ahhoz pedig, hogy teljes életet élhessünk, mindkettőkre szükségünk van. Ezeknek a felismerése és megismerése hatalmas lépés az igazi egyensúly és boldogság megtalálásához.

 

Mindenki ismeri a Yin és Yang szimbólumát, a kettősség, a dualizmus ősi kínai fogalmát. A sötét része, a yin a fényességgel, a szenvedéllyel, a növekedéssel és férfiassággal társul, míg a világos, a jang a nőiességet, az árnyékvilágot képviseli. Gyakran gondolunk emberekre úgy, mint a másik felünkre, aki a mi jinünk jangja, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy ezek az energiák bennünk is épp úgy jelen vannak. Van egy mondás, ami így szól: „Ami felül van, az hasonlít ahhoz, ami alul van, és ami alul van, az olyan mint a felső.” Alapvetően ez arra utal, hogy ami rajtam kívül található, az megtalálható bennem is. A makrokozmosz tükröződik a mikrokozmoszban és fordítva.

yin és yang

Mit értünk férfias energiák alatt?

A férfias energia a cselekvésről szól, logika, ész és magabiztosság jellemzi. A cselekvést részesíti előnyben a gondolkodás és az érzelmek helyett. A férfias energiák ezenkívül fókuszáltak, megvalósításra ösztönöznek, megtervezhetők, vezéreltek és célorientáltak. A férfias energia aktív és határozott, tudva, hogy merre tart, és nem fél megtenni a szükséges lépéseket céljai felé. Ez a fajta energia kevésbé befogadó, sokkal inkább közvetítő.

A túlzás általában véve mindenben rosszat eredményez, nincs ez másképp a férfias energiákkal sem. Ha kiegyensúlyozatlanok vagyunk és túlteng bennünk a férfias energia, akkor ez agresszióként, túlzott irányítási vágyként vagy erős versengési hajlamként nyilvánulhat meg.

Mit értünk nőies energiák alatt?

A nőies energia intuitív, a befogadásra és a megengedésre irányul, és maga a létezés jellemzi. A lényege az intuitív elme, a gördülékenység, az érzelmek  és a kiszolgáltatottság érzésének megengedése magunknak, valamint a kreativitás. A nőies energia inkább passzív és befogadó, nem pedig közvetítő.

Ha a nőies energiák kerülnek túlsúlyba bennünk, az a következő tünetekben nyilvánulhat meg: tehetetlenség érzése, rászorultság vagy ragaszkodás, túlzott érzékenység, társfüggés és/vagy manipulatívvá válás.

Miért kell őket egyensúlyban tartani?

A yin és yang egyensúlyának fenntartása lehetővé teszi számunkra, hogy hozzáférjünk a legjobbhoz, amelyet mindkét fél nyújt, anélkül, hogy aggódnunk kellene az egyensúlyhiány okozta káros következmények miatt. Amikor kiegyensúlyozottak bennünk ezek az energiák, akkor sokkal mélyebb békét, elégedettséget, együttérzést és magabiztosságot érzünk. Fontos azonban észben tartani, hogy ahogy a világon semmi nem tökéletes, úgy mi sem lehetünk soha 100%-os egyensúlyban, hiszen az energiák folyamatosan áramlanak, és ha túlságosan a cselekvésre koncentrálsz, elveszítheted a tapasztalás örömét. Soha, senkiben nem azonos arányban vannak jelen ezen energiák. A különböző élethelyzetek az ember egyéniségének különféle aspektusait hozzák felszínre. Olykor magabiztosabbnak és határozottabbnak érezheted magad, míg máskor sokkal érzelmesebbnek és intuitívabbnak. Fontos megjegyezni, hogy arra kell törekedned, hogy a lehető legközelebb kerülj az egyensúlyi állapothoz. Ez azonban nem verseny vagy próbatétel, ezért ügyelj arra, hogy semmi olyat ne erőszakolj magadra, ami igazából nem is esik jól.

Hogyan hozhatod egyensúlyba hozni a két energiát?

A nőies energiáért

Meditáció: Próbálj meg naponta legalább 10-20 percet meditációval tölteni. Ha ezt nem tudod napi szinten megtenni, akkor minden héten iktass be egy hosszabb meditációnyi én-időt!

Tánc: Táncra perdülni a kedvenc dalaidra az egyik legjobb módja annak, hogy teret adj az érzéseidnek és leegyszerűsítsd a válaszok megtalálását a problémáidra.

Alkotás: Akár kezdő író, festő vagy hobbivarrónő vagy, minden nap szánj időt arra, hogy alkoss valamit.

Tölts időt a természetben: Menj ki a szabadba, sétálj, és élvezd a békét és a nyugalmat.

Hagyd abba a megfelelést: A nőies energia lényege, hogy eggyé válj az áramlással, és ne fékezd a belső énedet.

A férfias energiáért

Csinálj valamit, ami elégedettséggel tölt el: Olvass, barkácsolj vagy kirándulj, a lényeg, hogy tedd félre a munkát minden nap, amikor lejár a munkaidőd!

Célok kitűzése: Van valami csodálatos abban, amikor az ember elvégez egy feladatot és eléri a céljait…

Tölts időt a barátaiddal: A barátaiddal eltöltött közös idő segít fenntartani az adás és a kapás egyensúlyát.

Figyelj az érzelmeidre: A naplóírás fantasztikus módja annak, hogy megéld az érzelmeid, és később reflektálni tudj rájuk.

Mindkettőért

Egyensúlyozd ki a csakráid: Ha csakráid blokkolva vannak vagy nincsenek összhangban, annak könnyen megérezheted a hatásait, és ez tovább súlyosbíthatja az egyébként is fennálló egyensúlyhiányt.

Vállalj felelősséget az életedért! A boldogságod csak is rajtad múlik, az életedet te irányítod, igyekezz hitelesen élni.

A kettősségnek megvan a maga szépsége!

Időt szánni arra, hogy felismerd és elfogadd, hogy alapvetően nőies és férfias energiák összetett keveréke vagyunk, segíthet abban, hogy kiegyensúlyozottabb és teljesebb életet élhess. Nincs semmi baj egy versenyképes nővel vagy egy érzelmes férfival. A kettősség elfogadása önmagunkban lehetővé teszi, hogy sokkal elfogadóbbak és nyitottabbak legyünk a körülöttünk lévő lehetőségekre!

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Így csalnak a csillagjegyek

Így csalnak a csillagjegyek

Sokan vitatják, hogy a monogámia biológiailag lehetséges-e. Ma észben tartjuk ezt az elméletet, ugyanis arról fogunk beszélni, hogy az egyes csillagjegyek hogyan csalják meg a párjukat egy kapcsolatban. Persze egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindenki meg fogja egyszer csalni a társát, de ha végül megtörténik, ennek a módját elárulja az egyén csillagjegye.

Bővebben »

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

„Az álom ablak, melyen által. Lelkünk szeme jövőbe néz.” – írja Petőfi Sándor Jövendölés című versében. Az álmaink tudat alatt hívják fel a figyelmünket bizonyos dolgokra az életünkben. Érdemes figyelni rájuk, hiszen így sokkal jobban megérthetjük magunkat és az életutunkat.

Bővebben »

 
Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Mindegyik csillagjegynek megvan a saját intelligencia-típusa, ami jellemző rá. És ha hiszed, ha nem, az asztrológiában ugyanez vonatkozik az elemekre és bolygókra is. Ha pedig ezeket a tényezőket kombináljuk, akkor ez ad meg bizonyos tulajdonságokat a személyiségre vonatkozóan minden egyes csillagjegy esetében.

Bővebben »

 
Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Sokféle rituálé és hagyomány létezik a tavasz ünneplésére. A több hónapos téli időszak és a napfény hiánya bizony még inkább felerősíti az emberekben a tavaszvárás örömét. Biztosan te is alig várod, hogy levehesd a csizmát és a téli kabátot, de már érkezik a tavasz és hamarosan kopogtat az ajtódon. Megtelnek a parkok emberekkel és mindenki élvezi a napfényt és a kellemes időt – sőt, még szerelem is a levegőben van.

Bővebben »

 
Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Minden asztrológiai térkép tartalmazza a Holdat, a nyolc bolygót, a tizenkét házat és még sok mást. De szinte minden horoszkóp lényege a Nap, ezért kezdjük listánkat a zodiákus tavaszi jegyeivel. Ismerd meg, melyik évszakhoz tartozol, és hogyan hat rád.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Kincső Tisztánlátó Jós

Kincső

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 311

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Leila Médium Jós

Leila

Kártyával és ingával segítek a hozzám fordulóknak. A szerelmi problémák szakértője vagyok. Párkapcsolati trénerként é...Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 301

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Horusz Asztrológia Jós

Horusz

Asztrológiával 1987 óta foglalkozom. Az emberi kapcsolatok sokszínűségét meghatározza, hogy mi "köti" össze a feleket.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 309

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Zsóka Együttérző Jós

Zsóka

Kivételes asztrológus gyerekekkel kapcsolatos ügyekben. Asztrológiával, számmisztikával, és kártyával is dolgozik.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 537

0900 700 602 - 2 EUR/perc