Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

8 módja annak, hogyan köszöntsd a tavaszt - Érkezik Ostara ünnepe

Ostara ugyan valamivel kisebb ünnep, mint Beltane vagy Samhain ünnepe, de sokak számára ugyancsak jelentős időszak. Azért is kiemelt jelentőségű, mert Ostara (vagyis a tavaszi napéjegyenlőség ideje) egyben a tél végét is jelenti. Március 20-a után valóban éledezni kezd a természet, és hamarosan előkerülhetnek a lengébb holmik. Igazán felüdülés négy hónapnyi hűvös időszak után!

 

Minden egyes kultúrában más és más jelentése van Ostarának, sokféle eseményt ünnepelnek ilyenkor az emberek. Sokan a tavasz kezdetét ünneplik, ilyenkor nyílik a jázmin például, míg mások számára azért fontos, mert a természet diadalmaskodik a tél fölött. Bárhogyan is legyen, minden ok megvan az ünneplésre. Íme, néhány módja annak, hogyan ünnepelheted ezt az időszakot, miként várhatod Ostara ünnepét! Tulajdonképpen a boldog tavaszvárás időszaka ez.

Oda a hó és véget ér a tél

Létezik egy mágikus jelentésű mondat, amely kb. úgy hangzik, hogy „a szeretet szeretetet vonz”, ami szorosan összefügg a tavaszi időszakkal. A tavaszi napéjegyenlőség közeledtével a hó elolvad és elköszön a tél, a lelked is balzsamozni kell ilyenkor. Eltűnik a fehérség, és minden zöldellni kezd. Egyszerűen csak figyeld, ahogyan szép lassan tovatűnik a hó, elolvad körülötted és szép lassan ébredezik a természet. Ilyenkor tudhatod azt, hogy a fény nincs már messze.

Ostara

Virágok és finom illatok

A tavasz illata igazán varázslatos, egy szabadban tett séta semmihez sem fogható. Rengeteg illat terjeng a levegőben, és minden csodásan illatozik. Az ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy az orra mennyire nagyszerű és kifinomult érzékszerv, holott rengeteg emléket képes felidézni egy-egy illat.

Ostara időszaka alatt ajándékozd meg a körülötted lévőket egy csokor virággal, nagyszerű hatással lehet rájuk. A sokféle virágillat megannyi emléket idéz fel, és sok-sok boldog pillanatot juttat eszedbe. Vedd körül magad természetes illatokkal ebben az időszakban, amennyire csak lehetséges.

A fény ünnepe

A pogányok ilyenkor a „fény visszatérését” ünnepelték, és örültek annak, hogy egyre hosszabbak a nappalok. Miért is ne ünnepelhetnéd te is ezt meg? Hiszen Eostre Istennő nevében ott a „hajnal” szó, vagyis az Eos! Noha olykor még kissé csípős este a levegő és hűvös van, próbáld meg kihasználni a hosszabbodó napokat. Ostara a „nyitott ajtók” rituáléja, érdemes tehát minél több időt kint töltened a szabadban. Grillezz a kertben vagy ülj ki a tornácra. Igaz, nem lesz szaharai hőség, de az ablakokat azért kitárhatod!

Emellett a tavaszi napéjegyenlőség azt is jelképezi, amikor a nappalok és az éjjelek, egyenlő hosszúságúak. Ezután persze a nappalok egyre inkább hosszabbodnak, szóval érdemes esténként a friss levegőt beszippantva kiülni a kertbe.

Minden emberben ott lakozik a gyermek

Az Istennő és az Isten együttesen segítenek felébreszteni a természetet álmából ls megtermékenyíteni azt. Tulajdonképpen Ostara alatt az Istennő és a Szarvas Isten párosát ünneplik, és mivel fiatalabb istenségekről van szó, így az energiák is fiatalabbak még. Emiatt te is frissnek és üdének érzed majd magad, akár egy gyermek.

Ostara jó időszak arra, hogy a fiatalabbakra is odafigyeljenek egy közösségben, és a gyermekekre is kellőképp odafigyeljenek az idősebbek. Miközben ezt a hagyományt ünnepled, próbálj meg te is tudatosabban odafigyelni a környezetedben lévő fiatalokra és engedd, hogy hallassák a hangjukat.

Tekintsd ezt az ünnepet a Húsvéttal összekapcsolódó dolognak

Nem tudni, hogy a mai modern Húsvét mennyiben kapcsolódik az ősi pogány szertartásokhoz, de az egészen bizonyos, hogy Jézusnak semmi köze a műfűhöz és a nyuszikhoz. Talán hallhattál már a keresztény apostolról, akit Eostre-nak neveztek. Miért nem ünnepled kicsit másképp is a húsvétot? A hagyományok és a különféle szokások mellett a nevetés is igazán fontos.

Noha senki sem tudja, honnan ered maga a húsvéti nyuszi, de édességet bármikor adhatsz a gyermekeknek ilyenkor, hiszen a tavaszt megünnepelni nem kell különösebb indok. Ilyenkor kezdődik a termékenység időszaka. Miért nem kezded ünnepelni a húsvétot egy pogány ünneppel, Ostarával?

Ültess fát vagy virágokat

Sokszor megpróbál az ember kiszakadni a mindennapi rutinból, ám ez nem mindig könnyű. Néhány dolog azonban ebben az időszakban kifejezetten esedékes és gördülékenyen megy, ilyen például az ültetés. A talaj az anyaméhet szimbolizálja, a víz, amellyel öntözöd a földet, a szarvas áldását jelképezi. Ültess egy magot a földbe, és engedd, hogy a két erő együtteséből új élet fakadjon.

Beltane időszaka alatt a fák teljes pompájukban virágoznak, Ostara pedig e ciklusnak a kezdete, amikor előbújnak a földből a virágok. Ilyenkor minden rituálé hatásosabb. Vegyél némi vetőmagot és ültess valamit az elkövetkező időszakban. Noha nem leszel egyből profi kertész, de minden ember képes egy-egy virágot ültetni, amely egész tavasszal és nyáron pompázik.

Süss friss kenyeret és kalácsot

Talán nem vagy született pék, de ilyenkor érdemes valami finomat sütni. Az ízletes kalács és kenyér mindig nagy örömet okoz, és ehhez az időszakhoz egyébként is szorosan kapcsolódnak. A Nagypénteken sütött kalácsok és kenyerek évszázadok óta fontos szerepet töltenek be a hagyományokban.

A frissen sült kenyér megosztása a barátság és a jóakarat szimbóluma, amelyek így év végéig megmaradnak. Egyes legendák szerint, ha két ember megosztja egymással a kenyerét, előtte meg kell csókolniuk egymást! Igazán jó alkalom arra, hogy finom ételeket és italokat fogyaszthass büntetlenül!

Vágj bele valami újba

Mivel a természet minden évben újjászületik tavasszal, így érdemes neked is új utakat keresned. Változtass, és vágj bele valami új dologba! Lehet ez egy új hobbi vagy akár spirituális utazás is. Március és április környékén minden változás sokkal könnyebb.

 
Legolvasottabb cikkeink
Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Mit tartogat számodra a közeljövő? – Tarot jóslás

Íme, legújabb ingyenes Tarot jóslásunk. Koncentrálj a 4 kártyalapra, és válaszd ki azt, amelyik leginkább megszólít.

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Így csalnak a csillagjegyek

Így csalnak a csillagjegyek

Sokan vitatják, hogy a monogámia biológiailag lehetséges-e. Ma észben tartjuk ezt az elméletet, ugyanis arról fogunk beszélni, hogy az egyes csillagjegyek hogyan csalják meg a párjukat egy kapcsolatban. Persze egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindenki meg fogja egyszer csalni a társát, de ha végül megtörténik, ennek a módját elárulja az egyén csillagjegye.

Bővebben »

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

Gyakran álmodsz? Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a szimbólumokat az álmaidban!

„Az álom ablak, melyen által. Lelkünk szeme jövőbe néz.” – írja Petőfi Sándor Jövendölés című versében. Az álmaink tudat alatt hívják fel a figyelmünket bizonyos dolgokra az életünkben. Érdemes figyelni rájuk, hiszen így sokkal jobban megérthetjük magunkat és az életutunkat.

Bővebben »

 
Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Milyen típusú intelligencia jellemez a csillagjegyed alapján?

Mindegyik csillagjegynek megvan a saját intelligencia-típusa, ami jellemző rá. És ha hiszed, ha nem, az asztrológiában ugyanez vonatkozik az elemekre és bolygókra is. Ha pedig ezeket a tényezőket kombináljuk, akkor ez ad meg bizonyos tulajdonságokat a személyiségre vonatkozóan minden egyes csillagjegy esetében.

Bővebben »

 
Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Rituálék és szokások a tavasz ünneplésére

Sokféle rituálé és hagyomány létezik a tavasz ünneplésére. A több hónapos téli időszak és a napfény hiánya bizony még inkább felerősíti az emberekben a tavaszvárás örömét. Biztosan te is alig várod, hogy levehesd a csizmát és a téli kabátot, de már érkezik a tavasz és hamarosan kopogtat az ajtódon. Megtelnek a parkok emberekkel és mindenki élvezi a napfényt és a kellemes időt – sőt, még szerelem is a levegőben van.

Bővebben »

 
Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Melyik évszakhoz tartozik a csillagjegyed? – Asztrológiai jelek évszakonként

Minden asztrológiai térkép tartalmazza a Holdat, a nyolc bolygót, a tizenkét házat és még sok mást. De szinte minden horoszkóp lényege a Nap, ezért kezdjük listánkat a zodiákus tavaszi jegyeivel. Ismerd meg, melyik évszakhoz tartozol, és hogyan hat rád.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Angyalszem Együttérző Jós

Angyalszem

Válságban irányt mutat, segít megtalálni a helyes utat! Teomágusként és orákulumként a fényben jár.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 590

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Andi Együttérző Jós

Andi

Kertelés nélkül megmondja az égiek üzenetét. Áldással született, meglátja az emberek lelki és materiális problémáit.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 436

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Zsóka Együttérző Jós

Zsóka

Kivételes asztrológus gyerekekkel kapcsolatos ügyekben. Asztrológiával, számmisztikával, és kártyával is dolgozik.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 537

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Aliz Együttérző Jós

Aliz

Tisztánérzékelő. Jósláshoz többféle kártyát használ. Aprólékos, minden részletre kiterjedő kérdéseket is szívesen fogad.Bővebben

Nem elérhetőKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 449

0900 700 602 - 2 EUR/perc