Hívja jósainkat most! 0900 700 602
A hívás díja: 2 EUR/perc
 
 
 

Megszakadt barátság? Így dolgozhatod fel könnyebben!

Baráti kapcsolataink ugyanolyan fontosak, akárcsak a párkapcsolatok. Bár a legtöbb mai film és könyv leginkább a szerelmi történeteket dolgozzák fel, a baráti kapcsolatok ugyanúgy értékes tanításokat adhatnak a bizalomról, kompromisszumokról, az elkötelezettségről és a szeretetről. Sajnos azonban nem minden barátság tart örökké.

 

Vannak ugyanis olyan barátságok, amelyek egyszerűen csak összeomlanak és villámgyorsan egyik napról a másikra szűnnek meg, míg mások szépen lassan távolodnak el egymástól. Függetlenül attól, hogy meddig tart a „gyász” időszaka, a vége mindig ugyanaz: egy fontos baráttal kevesebbek leszünk. A következő lépések azonban segíthetnek a gyógyulásban és abban, hogy tovább lépve a régi barátok helyére újak lépjenek.

Megszűnőfélben lévő barátság

Dolgozd fel az érzelmeid

Minden „gyászolási” folyamat első lépése az érzelmeink beazonosítása és a velük való szembenézés. Egyedül lenni a szomorúság, a düh és a zavar érzéseivel igazán lesújtó élmény lehet, ugyanakkor egyben megkönnyebbülést is hoz. Engedned kell, hogy ezek az érzelmek áthaladjanak rajtad, amihez az egyik legjobb módszer, ha papírra veted mindazt, ami benned kavarog. Ragadj tollat és papírt hát, majd írj egy képzeletbeli levelet egykori barátodnak. Mondj el benne mindent, ami esetleg benned ragadt, de tartsd tiszteletben a személyes teret kettőtök között azzal, hogy a valóságban nem küldöd el neki ezt a levelet, hiszen ahogyan neked, úgy neki is időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a veszteséget. Ha úgy érzed, hogy túlságosan is nehéz lenne egykori barátodnak címezve írni, akkor akár magadnak is írhatsz. Légy őszinte az érzelmeiddel kapcsolatban és próbálj meg arra összpontosítani, hogy ezzel a folyamattal is az elengedést szolgálod.

Ne panaszkodj másoknak

Mindenkinek nehéz magában tartani a fájdalmat okozó érzéseket és az esetleges haragot egy régi barát felé. Függetlenül azonban attól, hogy egy barátság megszűnik, kötelességünk mindig tisztességesek maradni egymással szemben. Az új emberek, akikkel ezután kapcsolatba kerülhetsz, úgy érezhetik a panaszkodásodat, mint negatív és mérgező energiákat. Annak érdekében, hogy új utat kovácsolj magadnak, maradéktalanul meg kell győződnöd arról, hogy ezeket a negatív érzéseket magad mögött hagyod, hiszen ez az alapja annak, hogy a jövőben egészséges kapcsolatokat építhess ki.     

Menj végig a barátságotok történetén

Csak azért, mert egy barátság véget ért, még nem jelenti azt, hogy az együtt töltött időben tapasztalt örömteli és boldog pillanatok nem voltak valódiak. Tekints vissza a közös emlékekre, és maradj békében velük. Igaz ez érzelmi, de fizikai szinten is. Ha ugyanis körülnézel az otthonodban, egy fontos barátság nyomán biztosan találni fogsz olyan dolgokat, amelyek emlékeztetnek régi barátodra.  Legyen az egy közös fénykép, koncertjegy vagy ajándék, a lényeg, hogy vess rájuk egy utolsó pillantást, majd rakd el őket vagy szabadulj meg tőlük, hogy ezzel is támogasd a lezárást.

Csinálj olyan dolgokat, amelyek boldoggá tesznek

Ez eléggé nyilvánvalónak tűnik, igaz? Mégis, a tanulmányok szerint az emberek jobban vonzódnak az olyanokhoz, akik boldognak és magabiztosnak tűnnek. Minél boldogabb vagy, annál inkább tudsz kapcsolódni önmagadhoz. Tegyél hosszú sétákat a kutyáddal, fess vagy főzz valamit, a lényeg, hogy csakis olyan dolgokat csinálj, amelyek békességgel és örömmel töltik meg a szívedet. Az, hogy foglalkozol magaddal és a lelki egészségeddel, észrevehető lesz majd azok szemében is, akikkel az élet ez után sodor össze.

Sajnos a barátság elvesztése okozta szomorúságot nem lehet elkerülni. Mindegy, hogy tudod-e vagy sem, mi az oka annak, hogy elváltak útjaitok, a hangsúly azon van, hogy tovább kell lépned. Ha ebben a „gyász” időszakban a szokásosnál is többet foglalkozol magaddal és az érzelmeid feldolgozásával, miközben megpróbálsz pozitív maradni,  azzal sokat tehetsz a mielőbbi gyógyulásodért és az új barátok bevonzásáért.

 

 
Legolvasottabb cikkeink
4 lapos szerelmi tarot jóslás

4 lapos szerelmi tarot jóslás

Vajon mit üzen számodra ma a szerelmi orákulum? Azonnal megtudhatod! Nem kell mást tenned, csak koncentrálj erőteljesen a kártyalapokra, és válassz egyet a 4 lap közül. Ezután máris olvashatod a jóslatod!

Bővebben »

 
 
 
 
 

További cikkeink

Elégedettség – Hogyan legyél boldog azzal, amid van

Elégedettség – Hogyan legyél boldog azzal, amid van

Az ünnepi időszak alapvetően és leginkább a hálára fókuszál, de ennek van egy árnyoldala is sajnos. Ilyenkor ugyanis sokkal hajlamosabbak vagyunk másokhoz hasonlítgatni, másokhoz mérni magunkat: mi az, ami nekünk nem sikerült, neki viszont igen, ő miért több mások szemében, mint mi és még sorolhatnánk. Mindez pedig általában akkor következik be, amikor boldogtalanok vagyunk és elégedetlenek az életünkkel. A jó hír azonban az, hogy az egész csak a perspektívádon múlik!

Bővebben »

5 rituálé, hogy a negatív gondolatokat 2018-ban hagyd

5 rituálé, hogy a negatív gondolatokat 2018-ban hagyd

Ha túltengnek benned a negatív gondolatok és nem adod ki őket magadból, akkor hosszú távon egyre csak nagyobbakká és nagyobbakká válnak, míg végül át nem veszik az uralmat a személyiséged felett. Elhomályosítják a látásmódodat, megváltoztatják az értékítéleteidet, befolyásolják a hozzáállásodat és valószínűleg a környezetedben lévő emberekre is hatással vannak. Ha már jó ideje cipeled őket magaddal, akkor tonnás súlyokként nehezedhetnek a vállaidra, ezért jobb, ha mielőbb megszabadulsz tőlük és elengeded őket.

Bővebben »

 
Ajándékkalauz - Útmutató a tökéletes spirituális ajándékokhoz

Ajándékkalauz - Útmutató a tökéletes spirituális ajándékokhoz

Nincs már két hét Karácsonyig, ilyenkor minden az ajándékokról szól, hiszen valljuk be, a legtöbben az utolsó pillanatokra hagyjuk ezt. Most minden a tökéletes ajándékok megtalálásáról szól, még akkor is, ha sokaknak elképzelése sincs, vajon mi is lenne az. A te dolgod azonban szeretnénk megkönnyíteni, ezért összegyűjtöttünk néhány szívet melengető ajándékötletet, aminek minden olyan ember örülne, aki egy kicsit is nyitott a spiritualitásra és az ezotériára.

Bővebben »

 
Mit kell tenned, hogy túléld 2018 hátralévő napjait? – Megmutatják a csillagok!

Mit kell tenned, hogy túléld 2018 hátralévő napjait? – Megmutatják a csillagok!

Ez az év egyértelműen nem volt kegyes senkivel, ezért megeshet, hogy úgy érzed, alig várod, hogy vége legyen, és visszafelé számlálod a napokat. Igaz, hogy mindenki máshogyan nyugtatja meg magát, azonban nekünk van egy sejtésünk, mit kellene tenned az elkövetkezendő hetekben. Segítenek a csillagok!

Bővebben »

 
Intimitás szex nélkül: 4 más módszer a kapcsolódáshoz

Intimitás szex nélkül: 4 más módszer a kapcsolódáshoz

Számtalan magazin állítja, hogy az egyik legjobb módja annak, hogy intim kapcsolatba kerülj a partnereddel a szexualitás. Márpedig, az intimitás megélhető szexualitás nélkül is.

Bővebben »

 
 
 
 

Hívja megbízható jósainkat most!

Kincső Gyógyító Jós

Kincső

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 311

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Mezei Márti Együttérző Jós

Mezei Márti

Jelgyógyász, sorselemző, az okkultizmus értő tudója. Kiváló tarot kártya jós és számmisztikus, karmaszámmisztikus.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 566

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Angyalszem Együttérző Jós

Angyalszem

Atlantiszi fényjáró. Válságban irányt mutat, segít megtalálni a helyes utat! Teomágusként és orákulumként a fényben jár.Bővebben

ElérhetőHívjon most!

0900 700 602 - Mellék: 590

0900 700 602 - 2 EUR/perc

Abrilla Szókimondó Jós

Abrilla

Cigánykártyával dolgozik és a tisztánlátás képességét is alkalmazza. Képességeit családi örökségként hozta magával.Bővebben

FoglaltKérem keressen később!

0900 700 602 - Mellék: 410

0900 700 602 - 2 EUR/perc